zakup

Artykuły - Zakup (2574)

Filmy - Zakup (1)

  • Ogromny wybór grilli. Co kupują Polacy?

    W sezonie wiosenno-letnim Polacy wciąż bardzo chętnie grillują. Obecnie duży wybór grilli sprawia, że klienci zaczynają rezygnować z otwartych grilli, opalanych węglem drzewnym, na rzecz tych zamkniętych oraz elektrycznych czy gazowych, które można eksploatować niezależnie od pory roku. W dodatku potrawy przyrządzane na tego typu sprzęcie, zwłaszcza na grillach zamkniętych, pieką się szybciej i są smaczniejsze. – W tej chwili mamy bardzo dużą gamę grilli do wyboru. Możemy grillować naturalnie na grillu otwartym. Mamy też grille betonowe, które bardzo ładnie wyglądają w ogrodzie. Oczywiście są też grille gazowe oraz elektryczne – mówi Marek Kosicki, doradca klienta z sieci hipermarketów branży budowlanej Leroy Merlin. – Powoli ludzie się przekonują do grilli zamkniętych, czyli z pokrywą. Potrawy z takiego grilla wychodzą o wiele smaczniejsze i szybciej się smażą dzięki cyrkulacji powietrza. Na grillu otwartym ciepło mamy od spodu, więc wszystkie potrawy pieką się od spodu, a góra po prostu nam wysycha - tłumaczy ekspert. - – W grillach zamkniętych mamy dwie metody grillowania, co jest nowością – grillowanie bezpośrednie i pośrednie. Grillowanie bezpośrednie to zwykłe grillowanie na całej szerokości paleniska. Natomiast pośrednie polega na tym, że wrzucamy węgiel z jednej i z drugiej strony i możemy spokojnie upiec na przykład całą pieczeń, kurczaka czy kaczkę.