ser pleśniowy

Artykuły - Ser pleśniowy (6)

Filmy - Ser pleśniowy (5)

  • Smażone gruszki w miodzie z serem pleśniowym

    Gruszki to przepyszne owoce, których kulinarna sława lekko przygasła w ostatnich latach. A szkoda! Są zdrowe i można z nich przygotować przepyszne dania - nie tylko ciasta i desery! Nasz przepis na smażone gruszki w miodzie to przepyszny sposób na przygotowanie wykwintnego posiłku, który będzie doskonale łamał różne smaki - wszystko dzięki dodatkowi sera pleśniowego, który wydobędzie z całości niesamowity smak i aromat. Zobaczcie, jak prosto je zrobić!
  • Jak zrobić zupę pieczarkową po francusku?

    Kremowa zupa pieczarkowa to klasyka kuchni francuskiej! Mocno aromatyczny bulion ze świeżej włoszczyzny w połączeniu z nieco podsmażonymi pieczarkami - zmiksowana całość daje niesamowite wrażenia smakowe, które zachwycą każdego! Całość zaś wieńczy dodatek pokruszonego sera pleśniowego, który sprawia, że danie nie tylko wygląda ekskluzywnie, ale i smakuje znakomicie. Poznajcie nasz szybki przepis na zupę pieczarkową po francusku!
  • Przepis na sałatkę z kurczakiem i serem camembert

    Ser camembert to nie tylko pyszna przekąska, ale też źródło zdrowia: ma w sobie wiele witamin z grupy B, to bogate źródło białka i w końcu nie zawiera ogromnych ilości cholesterolu, choć zawiera wysoką zawartość tłuszczu. Świetnie sprawdza się na kanapkach, smażony lub upieczony, może być też fantastycznym dodatkiem do sałatek. Przygotowaliśmy dla was pyszną propozycję na zdrową, sycącą sałatkę z kurczakiem i właśnie serem camembert - zdziwicie się, jak szybko można przygotować tę pyszną sałatkę!
  • Ser pleśniowy i topiony - ile mają kalorii i co zawierają?

    Ile kalorii ma ser pleśniowy, a ile topiony? Na to pytanie odpowiedziała Alicja Kalińska. Dietetyk omówiła też skład tych produktów, wyróżniając składniki, które źle wpływają na nasz organizm. Wytłumaczyła, dlaczego powinniśmy unikać serka topionego. - Aby wyprodukować te sery, trzeba do nich dodać substancje chemiczne. To topniki, które w dość niskiej temperaturze, powodują upłynnianie sera. Na ten proces mają również wpływ fosforany, które w połączeniu z konserwantami, posiadają właściwości rakotwórcze. (Studio Active / TVN Meteo Active/x-news)