przepis

Artykuły - Przepis (392)

Filmy - Przepis (86)

  • Jak zrobić ciemny sos pieczeniowy?

    Sosy pieczeniowe to wbrew pozorom trudna sztuka kulinarna. Wielu z nas nie ma pojęcia, jak przygotować delikatny, lekki, klarowny sos, który nie będzie przepełniony ciężkim smakiem mąki, a który delikatnie podkreśli smak mięsa. Oto nasz sposób na ciemny sos pieczeniowy, który zrobicie w parę chwil - zrezygnujcie z gotowych sosów w proszku!
  • Imprezowe koreczki z serem - jak je zrobić?

    Koreczki to jeden z najprostszych sposobów na przygotowanie prostej, ale genialnej w smaku przekąski, która świetnie sprawdzi się na przyjęciach! Charakterystyczna forma to nie tylko pięknie wyglądające danie, ale również znakomity sposób na próbowanie wybornych smaków i aromatów! U nas propozycja na szybkie w przygotowaniu imprezowe koreczki z twardym serem Dziugas - zobaczcie, jak je zrobić!
  • Zielony listek - ten przepis zwiększy bezpieczeństwo?

    Od 4 czerwca 2018 wchodzą nowe przepisy mówiące o obowiązkowym posiadaniu przez młodych, niedoświadczonych kierowców nalepek w postaci listka. W dzisiejszej sondzie sprawdziliśmy, czy kierowcy jak i osoby nie posiadające uprawnień wiedzą co ta naklejka mówi? I czy po wprowadzeniu w życie nowych przepisów zmieni się coś na naszych drogach w kwestii bezpieczeństwa?
  • Przepis na grochówkę - jak ją zrobić?

    Grochówka, czyli zupa grochowa, to jedna z najpopularniejszych zup w naszej części świata. Słynie w wojsku - któż nie słyszał o grochówce wojskowej, często pojawia się też na naszych imprezach masowych, festynach czy miejskich świętach. Przyrządzana zwykle na wędzonce, ze sporym dodatkiem ziemniaków, czosnku i aromatycznego majeranku - to genialny przepis na sycącą zupę, która sprawdzi się przy każdej okazji. Zobaczcie, jak ją zrobić!