przekąski

Artykuły - Przekąski (38)

  • Produkty, które przyspieszają starzenie się skóry oraz ich zdrowsze zamienniki

    Produkty, które przyspieszają starzenie się skóry oraz ich zdrowsze zamienniki

    Właściwie zbilansowana dieta to najlepszy eliksir młodości. Należy tylko wiedzieć, co skórze zdecydowanie nie służy i znaleźć bezpieczny zamiennik. Bo zamiast poświęceń, czasem wystarczy dokonać właściwego wyboru.
  • Zdrowe produkty na poprawę nastroju

    Zdrowe produkty na poprawę nastroju

    Napięcie, stres i inne negatywne emocje, których nie brakuje podczas pandemii, wielu z nas niweluje, sięgając po kaloryczne przekąski, takie jak słodycze. Efekty łatwo przewidzieć - będą nimi nadprogramowe kilogramy i zwiększone ryzyko wystąpienia groźnych chorób.
  • Grzanki z ciepłą sałatką caprese

    Grzanki z ciepłą sałatką caprese

    Pyszna przekąska na ciepło, którą przygotujesz w 15 minut. Domownicy będą zachwyceni.
  • Jabłka z masłem orzechowym

    Jabłka z masłem orzechowym

    Masło orzechowe to smaczny i zdrowy dodatek do wielu dań. Niestety, te sklepowe często zawierają dodatki niezdrowych tłuszczów, dlatego najlepiej przygotować je samodzielnie. Okazuje się, że to dziecinnie proste!
  • Pieczarkowe ślimaczki

    Pieczarkowe ślimaczki

    Urocze i smaczne ślimaczki urozmaicą menu każdej imprezy. Goście będą się nimi zajadać. Świetnie smakują solo, jak i z dodatkiem sałatki lub ciepłego barszczyku.
  • Serowe poduszki

    Serowe poduszki

    Pyszna przekąska, którą można podawać na ciepło lub zimno. Będzie miłym urozmaiceniem na każdej imprezie.
  • Polski rynek słodyczy i przekąsek wart 17,3 mld zł

    Polski rynek słodyczy i przekąsek wart 17,3 mld zł

    Według danych agencji badawczej Nielsen, wartość rynku słodyczy i przekąsek w Polsce osiągnęła 17,3 mld PLN, co daje 13,3 proc. udziału w rynku artykułów żywnościowych. Kategoria ta odnotowała 5,4-proc. wzrost wartości sprzedaży w okresie sierpień 2018 r. - lipiec 2019 r. - wskazali w eksperci Polskiego Instytutu Ekonomicznego w "Tygodniku Ekonomicznym PIE".
  • Reformulacja: Chudsze, ale smaczniejsze?

    Reformulacja: Chudsze, ale smaczniejsze?

    Cola bez cukru, chipsy pozbawione soli i tłuszczu oraz nietuczące słodycze. Czy jest szansa, aby kiedykolwiek takie produkty powstały, były pyszne i cieszyły się popularnością wśród konsumentów? Odpowiedzią producentów jest reformulacja, czyli obniżenie zawartości soli, cukru i tłuszczu w produktach w odpowiedzi na epidemię chorób cywilizacyjnych. Biedronka w pierwszej połowie ubiegłego roku poddała procesowi reformulacji blisko 35 produktów marki własnej.
  • Mikołajkowe przekąski

    Mikołajkowe przekąski

    Już wkrótce Mikołajki. Dzieciaki z coraz większą niecierpliwością czekają na poranek 6 grudnia, by przekonać się, jakie niespodzianki Mikołaj przyniósł im w tym roku. Ale nie tylko najmłodsi lubią dostawać prezenty. Sprawmy więc, by mikołajkowy nastrój towarzyszył całej rodzinie, przez cały dzień. Na pewno w radosny nastrój wprawią wszystkich ulubione przysmaki.
  • Jakie jedzenie przygotować na imprezę, aby zadowoliło zróżnicowane gusta kulinarne?

    Jakie jedzenie przygotować na imprezę, aby zadowoliło zróżnicowane gusta kulinarne?

    Nasi goście zjedli już wszystkie koreczki, sałatki, kanapki i inne przygotowane dania. Impreza jest udana i na pewno za jakiś czas ktoś znów zechce coś przekąsić, a tymczasem w lodówce hula wiatr. A zresztą – szkoda by było zniknąć na dłużej w kuchni i przyrządzać potrawy, zamiast bawić się z resztą towarzystwa. Jak wybrnąć z tej sytuacji?

Filmy - Przekąski (67)

  • Jakie przekąski są najlepsze dla naszej wątroby?

    Stłuszczenie wątroby polega na nagromadzeniu kropli tłuszczu w komórkach wątrobowych, zamiast ich wykorzystania w przemianie materii. Ponieważ wątroba jest naszym głównym filtrem i stacją detoksykacyjną, jej stłuszczenie należy potraktować jako sygnał, że coś nam szkodzi. Naukowcy z Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie stworzyli zdrowe bułki i batony dla osób z przeciążonym układem pokarmowym. Co znajduje się w ich składzie? O tym opowiedziała prof. dr hab. n. med. Ewa Stachowska. (Dzień Dobry TVN/x-news)
  • Przekąski na seans filmowy przed telewizorem

    W kuchni programu Samar Khanafer przygotowywała przekąski na seans filmowy przed telewizorem. Jak zrobić burgery z boczniakami? (Dzień Dobry TVN/x-news)
  • Karnawał na talerzu Tomka Grabskiego

    W kuchni „Dzień Dobry TVN” Tomek Grabski przygotowywał dania idealne na imprezy karnawałowe. Jak zrobić tatar z pomidorów, nowoczesne szaszłyki satay czy faworki? (Dzień Dobry TVN/x-news)
  • Pyszne przekąski na raz

    W kuchni „Dzień Dobry TVN” Kasia Bukowska podzieliła się przepisami na pyszne, proste i szybkie karnawałowe przekąski. Jak zrobić wrapy z warzywami czy jajka faszerowane? (Dzień Dobry TVN/x-news)