Piwosz

Artykuły - Piwosz (16)

  • Najlepszy piwosz i koneser alkoholi? Oczywiście, że... robot

    Najlepszy piwosz i koneser alkoholi? Oczywiście, że... robot

    Dla przeciętnego piwosza rozróżnienie gatunków piwa po smaku może stanowić wyzwanie. Elektroniczny język zaprojektowany przez hiszpańskich naukowców jest w stanie to zrobić. Nie myli się w 82 proc. przypadków.
  • Jak zamówić piwo? Poradnik podróżnika

    Jak zamówić piwo? Poradnik podróżnika

    Często podróżujesz prywatnie lub służbowo, a na dodatek jesteś zapalonym piwoszem? Mamy coś dla ciebie: mały poradnik, dzięki któremu zamówienie piwa w obcym kraju stanie się dziecinnie proste.
  • Polacy nie wierzą w jakość piwa z beczki

    Polacy nie wierzą w jakość piwa z beczki

    Od późnej wiosny aż do wczesnej jesieni właściciele lokali notują nawet 40% wzrosty sprzedaży złotego trunku. Jednak nadal część piwoszy nie ufa jakości piwa nalewanego z beczek.
  • Niezbędnik śmierdzącego lenia

    Niezbędnik śmierdzącego lenia

    Mówią, że faceci to lenie. Czy ten stereotyp jest prawdziwy? Szczerze mówiąc, nie chciało nam się nawet nad tym zastanawiać. Zamiast tego woleliśmy przygotować listę gadżetów, które każdy szanujący się leń mieć powinien.
  • Jak wyrwać się ze szponów piwnego europotwora?

    Jak wyrwać się ze szponów piwnego europotwora?

    Ten przewodnik pozwoli ci się wyrwać z władzy koncernów piwnych. Postępuj według poniższych porad, a zejdziesz ze ścieżki Złego. Zbawienie czeka za rogiem.
  • Piwne koneserstwo, czyli odrobina snobizmu

    Piwne koneserstwo, czyli odrobina snobizmu

    Jeśli w mieście średniej wielkości powstaje pub o nazwie "Koneser", to coś musi być na rzeczy. Tworzy się nowa kultura picia piwa, czego jaskrawym dowodem jest zmiana znaczeniowa zwrotu "idę na piwo".
  • Sztuka serwowania piwa

    Sztuka serwowania piwa

    Racząc się piwem podczas upałów, warto pamiętać, że jest to produkt biologicznie delikatny. Jego serwowanie ma tak samo duży wpływ na jakość jak proces warzenia. Kompania Piwowarska zdradza, na co zwrócić uwagę w lokalu gastronomicznym, by wydobyć pełnię smaku z ulubionego piwa.
  • Brytyjczyk spędza w pubie rok życia

    Brytyjczyk spędza w pubie rok życia

    Statystyczny brytyjski amator piwa spędza w pubach ponad rok życia. Taki wynik przyniósł sondaż przeprowadzony w grupie 2 tys. klientów Taylor Walker, jednej z najstarszych sieci angielskich pubów .
  • Piwny savoir-vivre. Przewodnik po piwnym szkle

    Piwny savoir-vivre. Przewodnik po piwnym szkle

    Szklanki, pokale, kufle... Mają różne kształty i rozmiary i od setek lat pijemy w nich piwo. Jednak rzadko kto wie, że rytuał doboru właściwego szkła do gatunku piwa jest tak samo ważny jak wybór odpowiedniego kieliszka do rodzaju wina. Szkło to jeden z najistotniejszych elementów piwnej kultury - właściwie dobrane wydobywa z niego aromat, smak i charakter.
  • Ten zestaw to marzenie każdego piwosza

    Ten zestaw to marzenie każdego piwosza

    Już teraz uzupełnijcie swój list do Świętego Mikołaja. Przed wami coś, o czym marzy każdy miłośnik dobrego piwa - profesjonalny zestaw do urządzenia sobie domowego minibrowaru.

Filmy - Piwosz (4)