pesto

Artykuły - Pesto (8)

Filmy - Pesto (9)

  • Szybkie pesto z buraka i słonecznika

    Pesto z buraka i słonecznika doskonale nadaje się do makaronu. Nie ma sensu kupować drogich słoiczków z pesto. Zrób je samodzielnie w domu! Pesto z buraka i słonecznika jest bardzo zdrowe, zawiera dużo żelaza, magnezu, witaminy C i zdrowych tłuszczów. Pokochają je również najmłodsi. Nie masz pomysłu na obiad? Zrób makaron z pesto z buraka i słonecznika.
  • Pesto ze szczawiu

    Na fali popularności kuchni roślinnej, do łask wraca również szczaw, który przez lata był pogardzanym składnikiem kuchni polskiej. A szkoda - to roślina, która ma również mnóstwo zastosowań poza kuchnią, przede wszystkim jednak świetnie sprawdza się do przyrządzania aromatycznych zup, sałatek czy sosów. Szczaw ma również wiele prozdrowotnych właściwości - pomaga na wątrobę i nerki, a także wspomaga regenerację skóry. Tym razem mamy dla was nietypowy przepis, bo na pesto ze szczawiu - w ten sposób przygotowany makaron zachwyci każdego!
  • Pałki w zielonym sosie - szybki przepis na obiad

    Pałki z kurczaka to mięsne części, z których można łatwo i szybko przygotować sycący obiad o dowolnym smaku! Świetnie sprawdzają się zwłaszcza pieczone, podawane w wyrazistych sosach. Taki też jest przepis na pałki w zielonym sosie - delikatne mięso kurczaka wraz z mocnym, czosnkowo-bazyliowym pesto - to doskonały sposób na odmianę obiadowego menu, które można przygotować za grosze i w kilka chwil! Poznajcie nasz przepis na pałki w zielonym sosie!
  • Pesto z natki marchewki

    Pesto, czyli świeże sosy do makaronu, zwykle przygotowujemy ze świeżej bazylii, niekiedy z natki pietruszki czy szpinaku. Może najbardziej nietypowym sposobem na przygotowanie wybornego pesto jest użycie... natki marchewki! Zwykle ją wyrzucamy, a szkoda - jest w niej mnóstwo witamin i charakterystycznego, wybornego smaku! Zobaczcie, jak szybko zrobić pesto z natki marchewki - to znakomita odmiana w kuchni dla każdego!