Kobieta - ogórki

Artykuły - Ogórki (29)

  • Sałatka z konserwowych ogórków na słodko

    Sałatka z konserwowych ogórków na słodko

    Ogórki z miodem? Brzmi, jak totalne szaleństwo! Ale jak wiadomo, przeciwieństwa często się przyciągają i tak jest w tym przypadku. Odrobina słodyczy w połączeniu z kwaśnym smakiem konserwowych ogórków tworzy nowy, nieznane wcześniej połączenie.
  • Słoiki pełne ogórków

    Słoiki pełne ogórków

    Oto cztery pomysły na proste i smakowite przetwory z ogórków, które będą cieszyć cię smakiem przez cały rok.
  • Ogórki babuni

    Ogórki babuni

    Nic nie smakuje tak dobrze jak domowe ogórki małosolne. Są nie tylko pyszne, ale też wyjątkowo zdrowe. W końcu naturalnie sfermentowane jedzenie jest doskonałym probiotykiem.
  • Mus ogórkowy

    Mus ogórkowy

    Wakacyjne przysmaki.
  • Sezon ogórkowy w pełni

    Sezon ogórkowy w pełni

    Ogórki doskonale nawadniają i gaszą pragnienie. Według naukowców temperatura wewnątrz warzywa jest aż o sześć stopni niższa w stosunku do temperatury powietrza. To wszystko sprawia, że ogórek powinien być obecny w naszym letnim menu.
  • Dla niejadka

    Dla niejadka

    Dobre są i kiszone, i małosolne. Warto jeść je dla zdrowia kilka razy w tygodniu.
  • Świeże ogórki

    Świeże ogórki

    W warzywniakach można kupić świeże nowalijki, wśród nich są ogórki. Sprawdź, czy warto je jeść.
  • Pora na ogórka z pola

    Pora na ogórka z pola

    W Polsce przetwarza się ponad 90 proc. zbiorów ogórka. A do przetworów najlepiej nadają się ogórki polowe z drugiej połowy sezonu. O fascynującej roślinie, jaką jest ogórek, opowiadają w rozmowie z PAP badaczki roślin warzywnych.
  • Chrupcie ogórki!

    Chrupcie ogórki!

    W warzywniakach można kupić świeże nowalijki, wśród nich są ogórki. Sprawdź, czy warto je jeść.
  • Zrazy z bekonem, jajkiem i ogórkiem

    Zrazy z bekonem, jajkiem i ogórkiem

    Doskonałe na niedzielny obiad