Kobieta - mrożonki

Artykuły - Mrożonki (11)

  • Zapiekanka z mrożonką

    Zapiekanka z mrożonką

    Prosty przepis na łatwą zapiekankę z mrożonych warzyw. Idealne danie na szybki obiad, kiedy nie masz czasu na większe zakupy i stanie przy garnkach w kuchni.
  • Fakty i mity o mrożonkach

    Fakty i mity o mrożonkach

    Eksperci przyznają, że w czasie mrożenia żywność traci od 10 do 30 proc. witamin. Jednak mrożenie pozostaje dalej jednym z najlepszych sposobów utrwalania żywności. Jakie są wady i zalety mrożonek.
  • Wszystko, co trzeba wiedzieć o mrożonkach

    Wszystko, co trzeba wiedzieć o mrożonkach

    Eksperci przyznają, że w czasie mrożenia żywność traci od 10 do 30 proc. witamin. Mimo to, mrożenie pozostaje jednym z najlepszych sposobów utrwalania żywności. Przedstawiamy wady i zalety mrożonek.
  • Dlaczego warto jeść mrożonki?

    Dlaczego warto jeść mrożonki?

    Często zapadasz na infekcje? Brak witamin i składników mineralnych uzupełnią mrożone owoce, warzywa i ryby.
  • Owoce z mrożonki

    Owoce z mrożonki

    Jakie mrożone owoce mogę podać dziecku po 8. miesiącu? W jaki sposób najlepiej je przygotować?
  • Owoce z mrożonki

    Owoce z mrożonki

    Jakie mrożone owoce mogę podać dziecku po 8. miesiącu? W jaki sposób najlepiej je przygotować?
  • Zamrażanie i rozmrażanie – co można, a czego nie wolno

    Zamrażanie i rozmrażanie – co można, a czego nie wolno

    Czy bezwzględnie nie wolno ponownie zamrozić tego samego produktu? Czy istnieją jakieś wyjątki? Co się dzieje z rozmrożoną żywnością i jak sprawdzić, czy mrożonki były dobrze przechowywane?
  • Jak gotować dla smyka?

    Jak gotować dla smyka?

    ​Przyrządzanie zdrowych posiłków dla dzieci to nie lada sztuka. Nasz ekspert podpowiada, jak je przygotowywać, by nie traciły wartościowych składników.
  • Nowalijki kontra mrożonki – co wybierać?

    Nowalijki kontra mrożonki – co wybierać?

    Z jednej strony kuszący świeżutki szczypiorek i rzodkiewka, a z drugiej liczne doniesienia o szkodliwości nowalijek
  • Pieczarki z barwnym nadzieniem

    Pieczarki z barwnym nadzieniem

    ● 16 sporych pieczarek ● 15 dag szynki ● cebula ● łyżka oleju ● 3 łyżki pł. owsianych ● 2 pomidory ● 1/2 op. mroż. rozdrobnionych warzyw ● sól ● mielony biały pieprz ● szkl. tartego żółtego sera● 3 łyżki oliwy ● łyżeczka susz. ziół prowan. ● roszponka Sposób przygotowania: 1. Pieczarki oczyść i odetnij nóżki. Nóżki posiekaj drobno i razem z drobno posiekaną cebulą