migdały

Synonimy:
brak
Inne znaczenia:
migdały ,

Artykuły - Migdały (17)

Filmy - Migdały (5)

  • Przepis na zupę migdałową

    Zupa migdałowa wywodzi się z kresów wschodnich. Bardzo często na tych terenach podawana jest podczas Wigilii. Zupę migdałową robi się na mleku, dodaje się do niej orientalnych przypraw: cynamonu, skórki pomarańczy i wanilii. Jej deserowy charakter sprawia, że doskonale smakuje podawana jako śniadanie na słodko. Dowiedz się, jak zrobić gęstą zupę migdałową.
  • Jak zrobić koperty z brzoskwinią i migdałami?

    Ciasto francuskie stwarza w kuchni mnóstwo możliwości. Można wykorzystać je do ciepłych, wytrawnych potraw, ale przede wszystkim doskonale sprawdza się jako baza do słodkich przekąsek. Koperty z ciasta francuskiego z brzoskwinią i migdałami to prawdziwy deserowy hit. Brzoskwiniowo-migdałowe nadzienie pysznie komponuje się z ciastem francuskim, a forma koperty sprawia, że przygotowania nie zabierają wiele czasu.
  • Migdałowe ciasto bez pieczenia

    Ciasta bez pieczenia to najlepsza propozycja dla wszystkich, którzy uwielbiają domowe desery, ale nie chcą spędzać długich godzin w kuchni przy wypiekach! Jeśli lubicie intensywne w smaku, wilgotne i zwarte ciasta, spróbujcie naszego przepisu na migdałowe ciasto bez pieczenia! W parę chwil przygotujecie wyborny deser, który zachwyci gładkością smaku migdałów, a jednocześnie będzie mocno czekoladowe, z lekką nutką wanilii. Smaki wzmocni cytryna, która również się tu znajdzie. Zobaczcie, jak zrobić ekspresowe ciasto migdałowe bez pieczenia!
  • Sznycle w migdałowej panierce

    Zwarte, mocne mięso z szynki wieprzowej czy choćby filety drobiowe - z kurczaka czy indyka - to podstawa wybornych kotletów, które często goszczą na polskich stołach. Jeśli szukacie urozmaicenia dla zwykłych, smażonych koletów w ciężkiej panierce, spróbujcie przyrządzić wyjątkowe sznycle w nietypowej, bo migdałowej, panierce! W parę chwil, przy użyciu kilku prostych składników odmienicie swoje obiadowe menu, a smak migdałowych sznycli z dodatkiem dyni zachwyci wszystkich. Przepis jest dziecinnie prosty!