lody

Artykuły - Lody (52)

  • Deser lodowy

    Deser lodowy

    Oto lody z dawnych lat, które były hitem PRL-u. Wystarczy chwila, by ze zwykłych waniliowych lodów wyczarować pyszny deser, który przypomni ci smak dzieciństwa.
  • Lato - czas na lody

    Lato - czas na lody

    Mają w sobie magię. Idziemy na lody, żeby zjeść coś pysznego, ale też, żeby się odprężyć, wyciszyć natłok myśli, porozmawiać o czymś przyjemnym z przyjaciółmi.
  • "Puls Biznesu": Lody rozgrzewają, zamiast chłodzić

    "Puls Biznesu": Lody rozgrzewają, zamiast chłodzić

    Na rynku pojawiło się zbyt dużo nowych graczy - ostrzega branża. Ktoś będzie musiał za to zapłacić - pisze piątkowy "Puls Biznesu" w tekście dotyczącym produkcji lodów.
  • Marzena Rogalska: Lubię mieć schowane pudełko lodów

    Marzena Rogalska: Lubię mieć schowane pudełko lodów

    Lody uwielbia, a sorbety wręcz kocha. Marzena Rogalska przyznaje, że najbardziej lubi smak różany oraz słonego karmelu, a sorbety lubi popijać... szampanem. Prezenterka zdradza też, że lubi mieć schowane pudełko lodów na czarną godzinę...
  • Wanilia pachnąca drożyzną

    Wanilia pachnąca drożyzną

    W tym roku, wcześniej niż zazwyczaj, powracają niepokojące amatorów wanilii informacje o możliwym wzroście cen ulubionych przez nich przysmaków zawierających aromatyczny ekstrakt z tej rośliny. Ich obawy znów są uzasadnione, ale tylko częściowo z tego powodu. Pozostałe składniki do produkcji choćby popularnych lodów tanieją, a niektóre są wręcz darmowe, zaś decydujące o cenie bywają zwykle okoliczności zakupu i konsumpcji.
  • ​Najostrzejsze lody świata

    ​Najostrzejsze lody świata

    Lody to przysmak, który kochają dzieci na całym świecie. Jednak pewien cukiernik przygotował jego ekstremalną wersję, którą można jeść będąc dopiero pełnoletnim. Najostrzejsze lody świata zrobione są m.in. z ostrych papryczek i osiągnęły 1,5 miliona jednostek w skali Scoville’a.
  • Upał? Czas na lody!

    Upał? Czas na lody!

    Mamy odmienne preferencje termiczne. Jedni lubią zimno, czy wręcz przymrozki, inni pławią się jak ryba w wodzie w skrajnych upałach. Większość z nas komfortowo czuje się w temperaturze nieprzekraczającej dwudziestu pięciu stopni. Jak pomóc sobie, a przede wszystkim dziecku, gry słupek rtęci na termometrze dawno przekroczył trzydzieści stopni Celsjusza?
  • Ekspert Mintela o rozwijających się trendach na rynku lodów na świecie i w Polsce (wywiad)

    Ekspert Mintela o rozwijających się trendach na rynku lodów na świecie i w Polsce (wywiad)

    Rynek lodów wciąż się zmienia. Na świecie, a także w Polsce widać takie trendy jak eksperymenty z niecodziennymi smakami, rozwój produktów premium, produktów rzemieślniczych i lokalnych, czy segmentu lodów free-from. Pojawiają się innowacje jak lodowe kanapki czy lody dla dorosłych - mówi serwisowi portalspozywczy.pl Honorata Jarocka, Food and Drink Analyst z firmy badawczej Mintel.
  • Grycan i Lidl podpisały ugodę w sprawie opakowań lodów Ballino

    Grycan i Lidl podpisały ugodę w sprawie opakowań lodów Ballino

    Spółka Lodziarnie Firmowe, do której należy marka lodów Grycan oraz sieć Lidl podpisały ugodę kończącą spór sądowy w sprawie opakowań lodów Ballino dostępnych w sklepach Lidl.
  • Pięć prawd i mitów na temat lodów dla dzieci

    Pięć prawd i mitów na temat lodów dla dzieci

    Dzieci najchętniej zajadają się lodami w lecie. Zimą spora liczba rodziców boi się, że przez chłodne przekąski ich pociechy złapią przeziębienie. Nic bardziej mylnego. Obalamy mity na temat spożywania lodów przez dzieci.

Filmy - Lody (32)