kuchnia wietnamska

Artykuły - Kuchnia wietnamska (4)

Filmy - Kuchnia wietnamska (5)

  • Hu tieu – szybka zupa z Wietnamu

    Hu tieu to popularna w Wietnamie zupa z makaronem. Stanowi pożywny i pełnowartościowy posiłek, dlatego spokojnie można ją zjeść w ramach głównego dania obiadowego. Jak zrobić hu tieu? Konieczny będzie wietnamski makaron, tradycyjnie dodaje się wieprzowinę, krewetki i sos rybny. Poznaj nasz przepis na zdrowy hu tieu.
  • Bun bo hue – wietnamska zupa z wołowiny

    Bun bo hue to zupa wietnamska z dodatkiem makaronu ryżowego i wołowiny. Potrawa oparta jest na smaku ostrym, słonym, słodkim, kwaśnym z wyczuwalnym aromatem trawy cytrynowej. Jeśli kochasz kuchnię azjatycką koniecznie musisz spróbować bun bo hue. Zupa jest pożywna i treściwa, dlatego idealnie nadaje się na obiad. Dowiedz się, jak ugotować idealne bun bo hue.
  • Przepis na banh mi

    Prawdziwa gratka dla miłośników orientalnej kuchni. Czym jest banh mi? To wietnamska bagietka z pysznym, sycącym nadzieniem. Banh mi przyrządza się na kształt hot doga, dokładając różne dodatki, wedle własnego uznania. Szybkie, proste do przyrządzenia i niezwykle sycące bahn mi to idealna propozycja na obiad lub solidną kolację.
  • Kwaszone warzywa po wietnamsku

    Kwaszone czy kiszone warzywa to nie tylko doskonały sposób na orzeźwiający, intensywny smak warzyw, który świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań głównych - to przede wszystkim ogromna porcja zdrowia, zamknięta w niewielkim słoiczku. Tym razem mamy dla was propozycję na kwaszone warzywa po wietnamsku - ogórki, marchewki, szalotki i kawałki kalafiora zanurzone w intensywnej zalewie z cukru, octu, soli i odrobiny wody, a do tego "podkręcająca" smaki papryczka chili - zobaczcie, jak zrobić kwaszone warzywa po wietnamsku!