kuchnia wegetariańska

Artykuły - Kuchnia wegetariańska (3)

  • Kotlety ziemniaczane

    Kotlety ziemniaczane

    Szybkie w przygotowaniu kotlety ziemniaczane mogą być doskonałą, wegetariańską alternatywą dla kotletów mielonych. Dobrze doprawione zasmakują nawet największym fanom mięsa.
  • "Kawior" z bakłażana

    "Kawior" z bakłażana

    Bakłażan to bohater wielu smakowitych przekąsek. Wypróbuj jedną z propozycji Ewy Zwierzchowskiej, autorki książki "Dieta najedzonych dziewczyn".
  • Smak mięsa w wegetariańskich przysmakach. Spróbujesz?

    Smak mięsa w wegetariańskich przysmakach. Spróbujesz?

    Wegetariańska kuchnia jest naprawdę zdrowa. Na rynku pojawiły się już przysmaki imitujące smak mięsa. Warto skosztować!

Filmy - Kuchnia wegetariańska (9)

  • Wegański pasztet z czarnej fasoli

    Pasztety to doskonały sposób na przygotowywanie przekąsek - wilgotna, choć wypieczona struktura pasztetu to trudna sztuka kulinarna, która nie każdemu się udaje. Długą tradycją w kuchni polskiej mogą cieszyć się pasztety mięsne, przyrządzane często z króliczego mięsa, jednak coraz chętniej sięgamy również po wegetariańskie wersje pasztetów. Przygotowaliśmy dla was wyborny, pięknie wyglądający pasztet z czarnej fasoli - zobaczcie, jak prosto go zrobić!
  • Wegetariańskie burgery z czerwonych buraków

    Burgery przeżywają dziś swoją drugą młodość - przestają być pogardzanym daniem z kategorii fast food, zamiast tego serwujemy sobie coraz częściej przepyszne burgery z prawdziwej, soczystej wołowiny. Osoby na diecie wegetariańskiej nie muszą się obchodzić smakiem wybornych burgerów - wystarczy przygotować przepyszne burgery z... czerwonych buraków! W kilka chwil zrobicie prawdziwe dzieło kulinarnej sztuki, zaś w tym smaku zakocha się niejeden mięsożerca. Poznajcie nasz przepis na wegetariańskie burgery z buraków!
  • Proste hamburgery z soczewicy

    Hamburgery, czyli charakterystyczne, okrągłe, smażone kotleciki, na nowo królują na naszych stołach. To miła, pyszna odmiana dla tradycyjnych kotletów i pulpetów, których smak szybko może się znudzić. Zarówno dla wegetarian, jak i dla tych, którzy nie przestrzegają takiej diety, przygotowaliśmy prosty przepis na znakomite hamburgery z soczewicy, które swoim smakiem zachwycą wszystkich. Świetnie smakują i solo, i w burgerach. Poznajcie szybki przepis na proste hamburgery z soczewicy!
  • Alu kofta - wyborne warzywne kulki

    Alu kofta to wyraziste w smaku warzywne kuleczki w sosie, które pochodzi ze środkowych Indii - to pełnoprawne danie idealnie sprawdza się na każdą okazję i posmakuje nie tylko tym, którzy przeszli na dietę wegetariańską! Ziemniaczane kuleczki w połączeniu z kalafiorem i mnóstwem aromatycznych przypraw to idealna propozycja dla wszystkich, którzy szukają dań szybkich w przygotowaniu, a jednocześnie wykwintnych i świetnie wyglądających! Alu kofta najlepiej smakuje w sosie pomidorowym!