InteriaTV - kotlety

Filmy - Kotlety (24)

  • Zdrowie na widelcu - Kotlety

    Tradycyjny schabowy podany z ziemniakami i smażoną kapustą to jedno z najpopularniejszych dań obiadowych w Polsce, niestety również jedno z najbardziej kalorycznych i tłustych dań. W dzisiejszym odcinku Ania Guzik sprawdzi czy można uzdrowić tradycyjnego schaboszczaka.
  • Szybki sznycel z owocami

    Co powiesz na sznycel w wersji na słodko? Choć może to brzmieć dziwnie, szybki sznycel z owocami to prawdziwy hit! Owoce łamią wytrawny smak mięsa, przez co sznycel nabiera zupełnie innego smaku. Danie przygotujesz szybko i bez większego trudu. Doskonale sprawdzi się w roli lekkiego obiadu.
  • Kurczak jak cordon bleu - jak go zrobić?

    Cordon bleu, czyli kotlet szwajcarski, to przepyszny panierowany sznycel cielęcy, okrywający ser i szynkę, zaś całość jest panierowana i smażona. Znany na całym świecie, dziś - dzięki Amerykanom - coraz popularniejsza jest wersja z kurczakiem - mięso, choć inne w smaku, jest równie delikatne i znakomicie nadaje się do przygotowywania przepysznych kotletów. Choć wyglądają wykwintnie, cordon bleu z kurczakiem można przygotować w kilka chwil! Zobaczcie, jak prosto go zrobić!
  • Przepis na sznycle z parmezanem

    Przepis na sznycle z parmezanem to doskonała propozycja dla wszystkich, którzy lubią sycące, klasyczne obiady, ale szukają lekkiego urozmaicenia tradycyjnych dań. Delikatne mięso z piersi z kurczaka czy indyka idealnie nadaje się do przygotowania kolecików, te jednak nie muszą być nudne - wystarczy odrobina parmezanu do panierki! Dzięki temu całość nabierze niesamowitego smaku i aromatu. Poznajcie nasz przepis na sznycle z parmezanem!
  • Przepis na zapiekane kotlety z jabłkami i pomidorami

    Przepis na zapiekane kotlety z jabłkami i pomidorami to wyśmienity sposób na przygotowanie typowych kotletów w nowym, przepysznym wydaniu! Zwykłe kotlety wieprzowe, urozmaicone o soczyste pomidory, cebulę, jabłka, zapieczone w wyrazistym w smaku sosie z bulionu, białego wina i dodatkiem soku z cytryny. Przygotowanie zajmuje dosłownie parę chwil, a efekty są wyborne! Poznajcie nasz przepis na zapiekane kotlety z jabłkami i pomidorami!
  • Przepis na kukurydziane kotlety

    Przepis na kukurydziane kotlety to genialny w swojej prostocie sposób na odmianę tradycyjnego oblicza drobiowego mięsa mielonego! Odrobina mąki kukurydzianej, płatków jaglanych i smakowitych dodatków - z rukolą na czele - sprawi, że kotlety będą wilgotne i puszyste w środku, z zewnątrz zaś otoczone chrupką, złocistą skórką. Przygotowanie ich to zdanie, z którym poradzi sobie nawet kuchenny laik! Poznajcie nasz przepis na kukurydziane kotlety!
  • Jak zrobić wegetariańskie mielone?

    Kotleciki mielone to niezwykły smak i aromat, który zna niemal każdy z nas! Tradycyjnie podawane na obiad, usmażone z obu stron, zachwycające swoją puszystą strukturą w środku - to znakomity sposób na zrobienie obiadu, który smakuje każdemu. Wegetarianie nie muszą jednak rezygnować ze wspaniałych kotlecików - oto przepis na warzywne mielone, które zachwycą wszystkich swoim smakiem! Oto wyborne połączenie kapusty, marchewki, ziemniaka, selera i innych dodatków, które świetnie sprawdzą się przy każdej okazji. Zobaczcie, jak je zrobić!
  • Genialny sposób na mięso mielone - kotlety z pokrzywą

    Mięso mielone świetnie nadaje się do przyrządzania nie tylko koletów mielonych, ale też świetnie sprawdzają się w farszach, nadzieniach, zapiekankach czy jako składnik sosów do makaronu. Zwykłe kotlety mielone mogą się znudzić, często są też suche i zupełnie niepuszyste, za to w ciężkiej panierce. Tym razem mamy dla was pyszną odmianę z mięsem mielonym, do którego dodano nietypowy składnik - oto nasz przepis na kotlety mielone z pokrzywą!
  • Jak zrobić kotleciki jajeczne? Szybki przepis

    Kotlety z jajek to świetny sposób na odświeżenie swojego menu - nie mają mięsa, ale ich smak zachwyci nie tylko wegetarian! Delikatne, lekkie, o charakterystycznej fakturze i w końcu przepyszne - z dodatkiem cebulki i lekko pikantnych przypraw - to genialny sposób nie tylko na obiad! Zobaczcie, jak w parę chwil przyrządzić kotleciki jajeczne - wystarczy parę chwil!
  • Kotlety mielone z musztardą - jak je zrobić?

    Mięso mielone, z którego przyrządzamy tradycyjne kotlety mielone, nie muszą być nudne, ciężkie i monotonne w swoim smaku! Wystarczy jeden niepozorny składnik, by odmienić i "podkręcić" znajomy smak - oto nasz przepis na kotlety mielone z musztardą, dzięki której zwykłe obiadowe kotleciki nabierają niesamowitego, lekko pikantnego smaku, a jednocześnie stają się bardziej puszyste w środku. Zobaczcie, jak je zrobić - przepis jest dziecinnie prosty!