kebab

Artykuły - Kebab (13)

Filmy - Kebab (5)

  • "Grzeszki na widelcu": Kebab

    W tym odcinku dowiecie się, jak rozpoznać wartościowy kebab? Czy został zrobiony na świeżo, czy z mrożonego gotowca? Ania zrobi też domowy kebab z baraniną. Wybierze do niego najlepszą baraninę i sprawdzi, czym grozi zakup mięsa ze starego barana. Z naszą dietetyczka pospiera się o zdrowy, chudy kebab. Ale w końcu przyrządzi go z ciecierzycą i zadba o to, aby nikomu nie zaszkodziły te pyszne warzywa strączkowe z kababu.
  • Warstwowa sałatka z kurczakiem gyros

    Warstwowe sałatki są hitem na polskich stołach! Kolorowe kompozycje nie tylko zachwycają swoim wyglądem, ale też pozwalają na powolne przenikanie się smaków i aromatów, dzięki czemu każdy składnik jest świetnie wyczuwalny. Tym razem przygotowaliśmy dla was przepis na warstwową sałatkę z kurczakiem z przyprawą gyros i delikatną fetą. Zobaczcie!
  • Domowy kebab

    Kebab - każdy jadł to danie kuchni orientalnej. W Polsce najczęściej jedzony w bułce z pysznymi dodatkami. Jak przyrządzić kebaba w domu? Zdziwicie się, jakie to proste!
  • Tam zjesz najlepszy kebab!

    Jeśli kebab, to tylko w Rzymie! Choć wydaje się to zaskakujące, to właśnie we Włoszech - królestwie pizzy, spaghetti, mozzarelli i pysznych lodów gelato - zjemy autentyczne orientalne specjały, serwowane przez imigrantów z krajów Bliskiego Wschodu. Kebaby, falafele i szałarmy podbiły serca i podniebienia nie tylko turystów odwiedzających wieczne miasto, ale i rodowitych Włochów. - Kebab jest smaczny, ma w sobie dużo warzyw i jest tani. A co miałbym zjeść zamiast tego? Kanapkę? Niedopieczoną pizzę? - pyta Federico, mieszkaniec Rzymu. Podobnie jak on myśli coraz więcej osób, szturmujących orientalne bary. Nie bez znaczenia jest też tutaj fakt, że w czasach kryzysu tanie jedzenie na mieście jest na wagę złota. A syryjskie czy tureckie przysmaki kuszą nie tylko doskonałym smakiem, ale też przystępnymi cenami.