gruszki z kozim serem

Filmy - Gruszki z kozim serem (1)

  • "Ewa Gotuje": Gruszki z kozim serem

    Połówki gruszek wydrążyć, uważając przy tym, by delikatne owoce się nie rozpadły. Do miseczki wsypać prażone pestki dyni, prażone ziarna słonecznika oraz żurawinę. Dodać trochę miodu, wymieszać i nałożyć do gruszek. Na wierzchu ułożyć ser kozi. Wstawić do piekarnika z funkcją grillowania, rozgrzanego do 180 st. C. Zapiekać, aż ser się zezłoci. Talerzyk udekorować roztopioną czekoladą. Ułożyć połówki gruszek i od razu podawać. Składniki: • 4 połówki - gruszek z syropu • 2 łyżki - prażonych pestek dyni • 2 łyżki - prażonych ziaren słonecznika • garść żurawiny • 1 łyżka - miodu • kawałek sera koziego Dekoracja: • czekolada