Ewa gotuje

Artykuły - Ewa gotuje (2)

  • Wachowicz przyciągnęła widzów

    Wachowicz przyciągnęła widzów

    "Gotować smacznie, szybko i zdrowo... Czemu nie? Taka właśnie jest moja prywatna kuchnia. A ponieważ lubię dzielić się przepisami, postanowiłam stanąć przed kamerą i w autorskim programie Ewa gotuje w Telewizji Polsat opowiedzieć o mych kulinarnych tajemnicach!" - mówi o początkach swojego autorskiego programu kulinarnego Ewa Wachowicz, była Miss Polonia, była rzeczniczka prasowa premiera Waldemara Pawlaka, a obecnie właścicielka firmy ProMiss, produkującej programy telewizyjne.
  • "Ewa gotuje" już w grudniu

    "Ewa gotuje" już w grudniu

    Od 22 grudnia o godz. 9.15 Telewizja POLSAT emitować będzie autorski program kulinarny Ewy Wachowicz. Autorka pokaże w nim jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi przy jednoczesnym zachowaniu polskiej tradycji.

Filmy - Ewa gotuje (57)

  • "Ewa Gotuje" - Odcinek 394

    Tym razem Ewa przygotuje zupę koperkową z brukselką. W ramach dania głównego poda gulasz z indyka, które zawiera dużo białka, nie jest jednak tłuste, dzięki czemu można z niego przygotowywać potrawy dietetyczne. Na deser prowadząca przygotuje ciasto drożdżowe z mąki orkiszowej z rabarbarem.
  • Ewa Gotuje - Odcinek 393

    Tym razem Ewa zaprasza na swoją ulubioną zupę szczawiową. Na drugie danie zaś poda schab z rusztu. Miłośnicy wiosennych smaków popiją oba dania kompotem z rabarbaru i truskawek, a na deser zjedzą pieczone brzoskwinie. Prowadząca pokaże również, w jaki sposób przyrządzić kiszonkę z pomidorów.
  • "Ewa Gotuje" - Odcinek 392

    Gdy robi się coraz ciepłej, chętnie sięgamy po receptury na zupy podawane na zimno oraz potrawy z rusztu. Z tego powodu w kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz przyrządzi chłodnik na zakwasie z buraczków, zrobi szparagi z rusztu oraz upiecze filet z piersi indyka, do którego ugotuje sos pomarańczowy na mleczku kokosowym. Na deser będzie chlebek bananowy.
  • "Ewa Gotuje" - Odcinek 391

    Po zabawie i ćwiczeniach na trampolinie Ewa zaprasza nas do kuchni. W dzisiejszym odcinku przygotuje dla nas pyszny zielony koktajl z czosnkiem niedźwiedzim, który po odrobinie szaleństwa i wysiłku będzie idealny, żeby uzupełnić płyny, jak też minerały i witaminy. Dbając o zdrowie warto pamiętać o naturalnych probiotykach – a te znajdziemy w kiszonkach. Przed tygodniem Ewa zaprawiła ogórki. Dziś ugotuje zupę jarzynową z dodatkiem kaszy jaglanej i kiszonych ogórków.Potrawą odcinka będzie papryka faszerowana ryżem szafranowym i brokułem,a na deser sernik bezglutenowy z ksylitolem.