dania mięsne

Artykuły - Dania mięsne (4)

  • Schab po bałkańsku

    Schab po bałkańsku

    Schab bez kości nie musi być nudny! Zamiast przyrządzać kolejną pieczeń, roladę czy kotlety, spróbujcie sposobu, dzięki któremu na nowo odkryjecie soczysty smak wieprzowiny. Kruche mięso w potrawce z pieczarkami, pomidorami, odrobiną papryki i kiszonych ogórków z delikatnymi przyprawami - w parę chwil przygotujecie przepyszne danie, które świetnie sprawdzi się również jako lunch do pracy. Schab po bałkańsku to świetny pomysł na obiad.
  • Pilaw z karkówki

    Pilaw z karkówki

    Jedna z najpyszniejszych potrawek, którą rzesze Polaków mogły poznać podczas wakacyjnych wojaży po Bałkanach. Przyrządzana z ryżu czy bulguru, ze sporym dodatkiem mięsnym i mocnych, wyrazistych w smaku przypraw jest doskonałym sposobem na przygotowanie sycącego obiadu, który świetnie sprawdzi się na każdą okazję. Istnieje mnóstwo przepisów na pilaw - u nas tym razem nietypowa wersja, bo z mięsem z karkówki. Zobaczcie, jak zrobić to wyborne wschodnie danie!
  • Kuchnia Smyka Alergika - książka kucharska do pobrania!

    Kuchnia Smyka Alergika - książka kucharska do pobrania!

    Twoje dziecko ma alergię pokarmową? Trudno jest ci wymyślić odpowiednie dla jego potrzeb menu na każdy dzień? Pobierz naszą książkę kucharską z daniami przygotowanymi specjalnie dla niego! Oto Kuchnia Smyka Alergika!
  • 5 sposobów na... zapobieganie anemii ciążowej

    5 sposobów na... zapobieganie anemii ciążowej

    1.Jedz pokarmy bogate w żelazo. Duże ilości tego mikroelementu zawierają: chuda wołowina, wieprzowina, jaja, a także suszone morele. Pamiętaj, by łączyć dania mięsne z warzywami zawierającymi duże ilości witaminy C (jest potrzebna do przyswojenia żelaza).