ciecierzyca

Artykuły - Ciecierzyca (2)

  • Zupa z ciecierzycą

    Zupa z ciecierzycą

    Polecamy tę sycącą i rozgrzewającą zupę.
  • Ciecierzyca na zdrowie

    Ciecierzyca na zdrowie

    Dlaczego warto wprowadzić ciecierzycę do naszej diety? Powodów jest naprawdę wiele.

Filmy - Ciecierzyca (14)

  • Na pewno się nie zepsuje, a może zastąpić mięso

    Ciecierzyca, cieciorka, znana też jako groch włoski, jest cenna zwłaszcza dla wegetarian, ponieważ jest doskonałym źródłem białka. Ciecierzyca zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy, a więc może zastępować mięso. Dlaczego teraz o niej przypominamy?
  • Warto mieć w domu zapas ciecierzycy. Jakie ma właściwości?

    Ciecierzyca to inaczej cieciorka lub groch włoski. Należy do grupy roślin strączkowych i ma liczne właściwości zdrowotne. Jest doskonałym źródłem białka i posiada znaczne ilości wszystkich niezbędnych aminokwasów, dlatego może zastępować mięso. Cieciorka jest źródłem: węglowodanów złożonych, błonnika, a także nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawiera także znaczne ilości fosforu, witaminy B9, żelaza, cynku, magnezu oraz potasu. (x-news) Zdjęcia pochodzą z bazy x-bank gallery.
  • Właściwości i wartości odżywcze ciecierzycy

    Ciecierzyca to inaczej cieciorka lub groch włoski. Należy do grupy roślin strączkowych i ma liczne właściwości zdrowotne. Jest doskonałym źródłem białka i posiada znaczne ilości wszystkich niezbędnych aminokwasów, dlatego może zastępować mięso. Cieciorka jest źródłem: węglowodanów złożonych, błonnika, a także nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawiera także znaczne ilości fosforu, witaminy B9, żelaza, cynku, magnezu oraz potasu. (Agencja TVN/x-news) Zdjęcia pochodzą z bazy x-bank gallery.
  • Jak łatwo zrobić hummus z ciecierzycy?

    Kiedy zobaczysz, jak mało pracy potrzeba, by zrobić pyszny hummus z ciecierzycy, od razu popędzisz do sklepu po składniki. Do zrobienia przepysznej pasty potrzebujesz ich tylko kilka. Najlepiej smakuje z pieczywem pita. Smacznego! (Agencja TVN/x-news) Zdjęcia pochodzą z bazy x-bank gallery.