ziemniaki

Artykuły - Ziemniaki (466)

  • Ziemniak dla maluszka

    Ziemniak dla maluszka

    Dlaczego ziemniak jest jednym z pieszych warzyw w diecie maluszka? Jest lekkostrawny, delikatny w smaku i nie alergizuje. Ziemniaka można podać niemowlęciu w 5-6 miesiącu życia.
  • Pieczone ziemniaki

    Pieczone ziemniaki

    Takie ziemniaki smakują doskonale. Możesz zrobić je i na obiad, i na kolację.
  • Ziemniaki z pesto

    Ziemniaki z pesto

    Wykorzystaj sezon na świeże warzywa.
  • Rdzenni Amerykanie jedli ziemniaki już 11 tys. lat temu

    Rdzenni Amerykanie jedli ziemniaki już 11 tys. lat temu

    Już 11 000 lat temu na terenie dzisiejszych Stanów Zjednoczonych jedzono ziemniaki. Archeolodzy odkryli właśnie w stanie Utah najwcześniejsze resztki skrobi ziemniaczanej.
  • Faszerowane ziemniaki

    Faszerowane ziemniaki

    Faszerowany ziemniak będzie obiadowym przebojem.
  • Naukowcy potwierdzają - na Marsie można uprawiać ziemniaki

    Naukowcy potwierdzają - na Marsie można uprawiać ziemniaki

    ​Mark Watney w kultowym już "Marsjaninie" pokazał, że można uprawiać ziemniaki na Czerwonej Planecie. Najnowsze badania naukowców potwierdzają, że jest to faktycznie możliwe.
  • Ziemniak - powrót króla warzyw

    Ziemniak - powrót króla warzyw

    Powinny znaleźć się w diecie i dorosłego, i dziecka.
  • ​Ziemniaki z patelni na szybko

    ​Ziemniaki z patelni na szybko

    Szybki i sycący obiad.
  • Ziemniaki z patelni

    Ziemniaki z patelni

    Szybkie danie dla każdego. Z ziemniaków i... tego co znajdziesz w lodówce. Obiad w pół godziny!
  • Ziemniak dla zdrowia

    Ziemniak dla zdrowia

    W Polsce ziemniaki są dostępne przez cały rok. I bardzo dobrze. Okazuje się bowiem, że popularne u nas warzywo ma szereg prozdrowotnych właściwości.

Filmy - Ziemniaki (42)

  • Ziemniak faszerowany potrawką

    Kartofel, pyra lub po prostu ziemniak – każdy region polski uwielbia bulwiaste warzywo i przyrządza je na najróżniejsze sposoby. Dobrą odskocznią od zwykłego puree jest ziemniak faszerowany potrawką, który nie jest dodatkiem do obiadu, ale pełnoprawnym daniem, za którym oszaleje twoja rodzina. Ziemniaki faszerowane potrawką można bez wstydu podać nawet na przyjęciu. Dowiedz się, jak przyrządzić to danie. Zachwyć najbliższych nową odsłoną popularnego warzywa – podaj ziemniaki faszerowane potrawką.
  • Jak zrobić bandurjanki z Podkarpacia?

    Bandurjanki to tradycyjne placki ziemniaczane z twarogiem, które pochodzą z Podkarpacia, a konkretnie - z Bieszczad. Są sycącą, aromatyczną odmianą dla tradycyjnych placków ziemniaczanych, które najlepiej smakują podane z odpowiednim farszem - nadzieniem twarożkowym lub warzywnym! Tylko pozornie wydaje się, że przygotowanie tradycyjnych bandurjanków jest czasochłonne - przeciwnie, robi się je w kilka chwil! Zobaczcie nasz przepis na bandurjanki z Podkarpacia!
  • Proste triki na zdrowsze ziemniaki

    Ziemniaki to jedne z najpyszniejszych warzyw świata. Można je przyrządzać na setki sposobów i zawsze smakują doskonale - pieczone, smażone, gotowane, w mundurkach, w kostkę czy w formie łódeczek, z solą, solo lub ziołami! Ziemniaki są zdrowe, lekkie i wbrew pozorom idealnie nadają się również dla osób, które są na diecie! Jak sprawić, by ziemniaki były zdrowsze - a nie ciężkie, pełne tłuszczu i węglowodanów? Zobaczcie nasze proste triki!
  • Frytki jak z fast fooda

    Frytki to jedno z najpyszniejszych dań z ziemniaków. Pyszne, chrupiące, szybkie w przygotowaniu - uwielbiają je wszyscy! To też podstawa menu restauracji typu fast food! Właśnie w tych miejscach serwowane frytki są najpyszniejsze! Jak przyrządzić w domu frytki, by smakowały jak te z fast fooda? Sekret jest bardzo prosty! Zobaczcie, jak je zrobić!