schab

Artykuły - Schab (122)

Filmy - Schab (8)

  • Schab po bałkańsku - jak go zrobić?

    Schab bez kości nie musi być nudny! Zamiast przyrządzać kolejną pieczeń, roladę czy kotlety, spróbujcie sposobu, dzięki któremu na nowo odkryjecie soczysty smak wieprzowego schabu! Kruche mięso w potrawce z pieczarkami, pomidorami, odrobiną papryki i kiszonych ogórków z delikatnymi przyprawami - w parę chwil przygotujecie przepyszne danie, które świetnie sprawdzi się również jako lunch do pracy!
  • Przepis na schab z groszkiem

    Przepis na schab z groszkiem to bardzo prosty i tani sposób na przygotowanie klasycznego schabu wieprzowego w nowym, przepysznym wydaniu, którego już sam wygląd przyciągnie wzrok każdego! Kruchy, niezbyt gruby schab bez panierki, za to z dodatkiem zielonego groszku, odrobiny soku z cytryny i kremowej śmietanki, wraz z przyprawami stworzy przepyszne danie, które zachwyci każdego! Oto nasz prosty przepis na schab z groszkiem!
  • Przepis na schab sztygarski - jak go zrobić w domu?

    Przepis na schab po sztygarsku tylko z pozoru wydaje się wymagający i trudny w przyrządzeniu. Tak naprawdę w kilka chwil można przygotować wyborną roladę ze schabu, która nie tylko świetnie smakuje, ale też znakomicie wygląda! Mocny, zwarty schab nadziany śląską kiełbasą, delikatnie podsmażony, a potem upieczony z bulionem i odrobiną aromatycznych przypraw - to kapitalny sposób na tradycyjny obiad, który posmakuje każdemu!
  • Przepis na schab po warszawsku

    Schab po warszawsku to genialny sposób na przyrządzenie wyjątkowej przekąski - nie tylko na świąteczny stół! Zachwyca nie tylko swoim wyglądem, ale przede wszystkim bogactwem smaku: łączy się tu słodkie brzoskwinie, wędzone śliwki i aromatycznie przyrządzony schab, a wszystko podane w wybornej galarecie na bulionie! Nadziewany, pieczony schab będzie i kruchy, i soczysty, a całości smaku dopełni odrobina białego wina. Poznajcie nasz prosty przepis na schab po warszawsku!