przepis

Artykuły - Przepis (392)

Filmy - Przepis (117)

  • Przepis na szybki i rozgrzewający deser z pieczonych jabłek

    Jabłka z cynamonem i goździkami, to niskokaloryczna i pyszna kompozycja. To połączenie sprawdza się jako rozgrzewający deser. Oto prosty i szybki przepis na tą przekąskę. Zdjęcia pochodzą z bazy x-bank gallery. (Agencja TVN/x-news)
  • Jak zrobić ciemny sos pieczeniowy?

    Sosy pieczeniowe to wbrew pozorom trudna sztuka kulinarna. Wielu z nas nie ma pojęcia, jak przygotować delikatny, lekki, klarowny sos, który nie będzie przepełniony ciężkim smakiem mąki, a który delikatnie podkreśli smak mięsa. Oto nasz sposób na ciemny sos pieczeniowy, który zrobicie w parę chwil - zrezygnujcie z gotowych sosów w proszku!
  • Jak zrobić pyszny sos barbecue?

    Mało kto wie, że zrobienie sosu barbecue to tak naprawdę bułka z masłem! Dzięki temu, że przygotujemy go samodzielnie, doskonale wiemy, co jest w środku i możemy pozbyć się gotowych produktów z lodówki. Zobaczcie przepis, który będzie doskonale pasował do potraw z grilla, pieczonego kurczaka i czego tylko sobie zamarzycie. (Cover Video/x-news) UWAGA! Ze względu na przepisy licencyjne materiał dostępny tylko na terytorium Polski.
  • Potrawy z kurkami według przepisów Jana Kuronia

    Motywem przewodnim w kuchni "Dzień Dobry Wakacje" były kurki. Przepisy na potrawy z tymi grzybami zdradził kucharz Jan Kuroń. Na stole pojawiły się dania takie, jak: krążki z cukinii zapiekane z kurkami, gołąbki z kaszą gryczaną i kurkami oraz karp grillowany, podany z sosem rozmarynowym. (Dzień Dobry TVN/x-news) UWAGA! Ze względu na przepisy licencyjne materiał dostępny tylko na terytorium Polski.