pasztet

Artykuły - Pasztet (23)

  • Pasztet z kurcząt

    Pasztet z kurcząt

    Pasztet to proste w przygotowaniu i bardzo smaczne danie.
  • Z łososia

    Z łososia

    Dietetycy i lekarze apelują: jemy za mało ryb. Dlatego dzisiaj proponujemy pasztet z łososia. Jest nie tylko zdrowy, ale też bardzo smaczny.
  • Delikatny pasztet cielęcy

    Delikatny pasztet cielęcy

    Oto przepis na pyszny, delikatny pasztet. Część cielęciny można zastąpić ugotowaną i zmieloną czarną lub czerwoną fasolą – pasztet będzie jeszcze zdrowszy.
  • Pasztet z królika

    Pasztet z królika

    Mięso z królika jest jednym z najbardziej delikatnym mięs. Nie alergizuje i znakomicie sprawdza się w daniu takim, jak pasztet. Zapraszamy do wypróbowanie naszego przepisu.
  • Z grzybami i galaretką

    Z grzybami i galaretką

    Do przygotowania galaretki możesz wykorzystać sok porzeczkowy lub wytrawne wino. Taki pasztet prezentuje się znakomicie na świątecznym stole.
  • Dieta bezglutenowa: Pasztet z ryby na gorąco

    Dieta bezglutenowa: Pasztet z ryby na gorąco

    Zdrowy, smaczny i szybki w przygotowaniu - polecamy bezglutenowy pasztet z ryby.
  • Budujesz mięśnie? Redukujesz masę? To dieta dla ciebie!

    Budujesz mięśnie? Redukujesz masę? To dieta dla ciebie!

    Drób jest doskonałym i stosunkowo niedrogim źródłem protein. Jeśli nie jesteś wegetarianinem, ten rodzaj mięsa powinien znaleźć się w twojej diecie, niezależnie czy celem jest budowanie mięśni czy redukcja tkanki tłuszczowej. Oto 5 smacznych i dietetycznych propozycji, które pozwolą wnieść nieco świeżości do twojego jadłospisu.
  • Unia szykuje nam niezły "pasztet"

    Unia szykuje nam niezły "pasztet"

    Ceny żywności w Europie będą rosnąć za sprawą protekcjonizmu i przymusowego oznakowania produktów spożywczych informacjami ekologicznymi.
  • W pasztetach mniej mięsa niż w karmie dla psów

    W pasztetach mniej mięsa niż w karmie dla psów

    Popularny pasztet drobiowy zawiera m.in. MOM (korpusy, szyje, ścięgna i chrząstki), wątrobę i skóry z kurcząt, substancje wzmacniające smak i zapach, białko sojowe. A gdzie jest mięso?

Filmy - Pasztet (11)

  • Gryczany pasztet z pieczonych warzyw - przepis

    Coraz bardziej popularne, również w Polsce, stają się proste, bezmięsne pasztety, przygotowywane nie tylko z fasoli i warzyw, ale również z... kaszami! Dzięki temu wypieczony pasztet zyskuje niesamowitą fakturę, robi się bardziej sycący i zwarty w swojej strukturze, a nade wszystko - jeszcze smaczniejszy! Tym razem mamy dla was przepis na pasztet z kaszy gryczanej i pieczonych warzyw. Zrobicie go dosłownie w parę chwil!
  • Przepis na pasztet z wątróbki

    Domowe pasztety są może najlepszym sposobem na przygotowanie smarowidła do kanapek, które doskonale odmienią kanapkowe menu! Zwykła drobiowa wątróbka idealnie nadaje się na przygotowanie klasycznego, puszystego i kremowego pasztetu. Świetnym dodatkiem jest również odrobina koniaku, który nada całości pysznego aromatu! Taki pasztet przygotujecie samodzielnie w parę chwil!
  • Jak zrobić pasztet słonecznikowy z żurawiną?

    Domowe paszteciki to jedne z najpyszniejszych potraw, które można przygotować w domu. Jeśli szukacie prostego, ale pysznego sposobu na odmianę kanapkowego menu, przygotujcie ten szybki, ale przepyszny w smaku pasztet słonecznikowy, którego smak łamie dodatek słodkiej żurawiny! Wyśmienity dla wszystkich - ten smak polubią również najmłodsi! Zobaczcie, jak zrobić pasztet słonecznikowy z żurawiną - wystarczy parę chwil!
  • Jak zrobić zielony pasztet?

    Domowe pasztety to może najpyszniejszy sposób na urozmaicenie kanapkowego menu. Wykwintne, pięknie wyglądające, a przede wszystkim znakomicie smakujące - pasztety da się przyrządzić z niemal wszystkich warzyw i mięs! Oto nietypowy przepis na zielony pasztet - jego nietypowy wygląd przyciąga wzrok, a sam smak na długo pozostaje na podniebieniu! Zobaczcie, jak go zrobić!