kulinaria

Artykuły - Kulinaria (10)

Filmy - Kulinaria (1005)

  • Przepis na prosty i tani tort czekoladowy

    Torty, choć zwykle wyglądają zjawiskowo, a ich smak znakomicie podkreśla wagę każdej ważnej uroczystości, wbrew pozorom przygotowuje się bardzo prosto. Nie musicie być dyplomowanymi cukiernikami, by tworzyć tortowe cudeńka! Zobaczcie nasz przepis na prosty i tani tort czekoladowy - w kilka chwil, przy niewielkim koszcie upieczecie przepyszny tort o wybornym, czekoladowym smaku!
  • Łosoś po szwedzku - szybki przepis

    Łosoś to jedna z najpyszniejszych ryb, której zwarte, o charakterystycznym kolorze mięso jest nie tylko niebywale smaczne, ale również bardzo zdrowe! Świetnie smakuje delikatnie upieczony czy uduszony, jako danie główne sprawdza się doskonale! Tym razem mamy dla was przepis na klasyczny sposób podawania łososia - oto łosoś po szwedzku, którego przygotujecie dosłownie w parę chwil!
  • Jak zrobić ciasto chocoflan?

    Ciasto chocoflan to klasyka kuchni zachodnioeuropejskiej. Sam flan pochodzi z Francji - to tradycyjny deser - ale z biegiem lat stał się głównym składnikiem wielu wybornych ciast czy innych deserów. Ciasto chocoflan to doskonały sposób na przygotowanie nietypowego, znakomitego w smaku, a jednocześnie przepieknego w swoim wyglądzie ciasta, które przyciąga wzrok! Zobaczcie, jak prosto je zrobić!
  • Arepas obiadowe - jak je zrobić?

    Arepas to drobne krążki z ciasta z mąki kukurydzianej, które z powodzeniem odmienią obiadowe menu - przynajmniej w kwestii tradycyjnych placków. Niewielkie tortille o płaskiej strukturze doskonale nadają się do przygotowania znakomitego, kolorowego obiadu, który będzie nie tylko smaczny, ale i zdrowy! Zobaczcie, jak łatwo je zrobić!