kotlety

Artykuły - Kotlety (64)

  • Migdałowe kotleciki

    Migdałowe kotleciki

    Nie masz pomysłu na obiad, a chcesz zachwycić rodzinę nowym daniem? Proponujemy migdałowe kotleciki. Smakują doskonale!
  • Drobiowe kotleciki

    Drobiowe kotleciki

    Nie masz pomysłu na obiad? Oto odpowiedź.
  • Kotlety w miodzie

    Kotlety w miodzie

    Doskonałe połączenie miodu i mięsa.
  • Mielone z marchewką

    Mielone z marchewką

    Klasyka gatunku.
  • Kotleciki z mozzarellą

    Kotleciki z mozzarellą

    Oto przepis na kotleciki z mozzarellą. Smakują naprawdę doskonale.
  • Kotlet po bałkańsku

    Kotlet po bałkańsku

    Nie masz pomysłu na obiad? W naszym przepisie znajdziesz dzisiaj danie z kuchni bałkańskiej.
  • Kotlety jaglane z mięsem

    Kotlety jaglane z mięsem

    Kasza nada tym kotletom niezwykły smak.
  • Pomidory ze schabem

    Pomidory ze schabem

    Doskonałe na niedzielny obiad.
  • Kotlety  z burakami

    Kotlety z burakami

    Mają piękny kolor. To buraki nadają im taką barwę
  • Karkówka w winnej marynacie

    Karkówka w winnej marynacie

    Marynata sprawi, że mięso nabierze niezwykłego aromatu.

Filmy - Kotlety (23)

  • Kurczak jak cordon bleu - jak go zrobić?

    Cordon bleu, czyli kotlet szwajcarski, to przepyszny panierowany sznycel cielęcy, okrywający ser i szynkę, zaś całość jest panierowana i smażona. Znany na całym świecie, dziś - dzięki Amerykanom - coraz popularniejsza jest wersja z kurczakiem - mięso, choć inne w smaku, jest równie delikatne i znakomicie nadaje się do przygotowywania przepysznych kotletów. Choć wyglądają wykwintnie, cordon bleu z kurczakiem można przygotować w kilka chwil! Zobaczcie, jak prosto go zrobić!
  • Przepis na sznycle z parmezanem

    Przepis na sznycle z parmezanem to doskonała propozycja dla wszystkich, którzy lubią sycące, klasyczne obiady, ale szukają lekkiego urozmaicenia tradycyjnych dań. Delikatne mięso z piersi z kurczaka czy indyka idealnie nadaje się do przygotowania kolecików, te jednak nie muszą być nudne - wystarczy odrobina parmezanu do panierki! Dzięki temu całość nabierze niesamowitego smaku i aromatu. Poznajcie nasz przepis na sznycle z parmezanem!
  • Przepis na zapiekane kotlety z jabłkami i pomidorami

    Przepis na zapiekane kotlety z jabłkami i pomidorami to wyśmienity sposób na przygotowanie typowych kotletów w nowym, przepysznym wydaniu! Zwykłe kotlety wieprzowe, urozmaicone o soczyste pomidory, cebulę, jabłka, zapieczone w wyrazistym w smaku sosie z bulionu, białego wina i dodatkiem soku z cytryny. Przygotowanie zajmuje dosłownie parę chwil, a efekty są wyborne! Poznajcie nasz przepis na zapiekane kotlety z jabłkami i pomidorami!
  • Przepis na kukurydziane kotlety

    Przepis na kukurydziane kotlety to genialny w swojej prostocie sposób na odmianę tradycyjnego oblicza drobiowego mięsa mielonego! Odrobina mąki kukurydzianej, płatków jaglanych i smakowitych dodatków - z rukolą na czele - sprawi, że kotlety będą wilgotne i puszyste w środku, z zewnątrz zaś otoczone chrupką, złocistą skórką. Przygotowanie ich to zdanie, z którym poradzi sobie nawet kuchenny laik! Poznajcie nasz przepis na kukurydziane kotlety!