burger

Artykuły - Burger (20)

Filmy - Burger (6)

  • Szybki jaglany burger wegetariański

    Burgery przeżywają dziś drugą młodość - również w Polsce! Doskonała wołowina cieszy się coraz większym uznaniem, a bogaty rynek burgerów sprawia, że każdy znajdzie coś dla siebie. Co jednak z osobami na diecie wegetariańskiej? Nic prostszego! Oto nasz szybki przepis na jaglany burger wegetariański, w którego smaku zakochają się nie tylko wegetarianie. Zobaczcie, jak prosto go zrobić w domu!
  • Takiej pizzy jeszcze nie jadłeś!

    Pizza i hamburger w jednym, czyli połączenie tego, co najlepsze z tych popularnych potraw. Polecamy! Przepis krok po kroku: 1. Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie, następnie dodajemy do reszty składników ciasta i wyrabiamy aż stanie się gładkie i lśniące, przykrywamy i odstawiamy na 40 minut do wyrośnięcia. 2. Czosnek i cebulę szklimy na oliwie, dodajemy passatę lup pulpę pomidorową, gotujemy aż zgęstnieje, doprawiamy solą, pieprzem, cukrem, na koniec wrzucamy zioła. 3.Wyrośnięte ciasto jeszcze raz krótko wyrabiamy, formujemy kulki 100-150g i cieńko rozwałkowujemy. 4. Przenosimy placek na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, na środku smarujemy sosem, potem salami, bekon, ser, kotlet i znów ser. 5. Zawijamy, nadając kształt bułki, smarujemy oliwą opruszamy serem i wstawiamy do rozgrzanego na 220C piekarnika, pieczemy 15-20minut.
  • Przepis na idealne burgery

    Podróżnik kulinarny Mikołaj Rey postanowił dowiedzieć się, jaki powinien być dobry i zdrowy burger. Szef kuchni Yahor Piotrouski wyjaśnił różnicę między dobrze przygotowanym burgerem, a tym złym. - Dobry burger to przede wszystkie idealnie wypieczona bułka i najlepsze mięso wołowe. Absolutnie żadnych mrożonek - radzi Yahor Piotrouski. Panowie zdradzili również przepis na dwa burgery: wegańskiego i klasycznego. Spróbujcie sami i oceńcie, który smak bardziej przypadł wam do gustu.
  • W tych burgerach nie ma mięsa! Zobacz w takim razie, co jest

    W „mięsożernej” Francji wegetariańskie bary to rzadkość. Jedna z paryskich restauracji stara się uzyskać smak mięsa, bez mięsa. Jak to możliwe?