Zupa serowa

Artykuły - Zupa serowa (5)

  • Błyskawiczna zupa z serków topionych

    Błyskawiczna zupa z serków topionych

    Świetny sposób na przyrządzenie smacznej, rozgrzewającej zupy o wyjątkowym, intensywnym smaku - a wszystko w mniej niż pół godziny! Rozpuszczone w mocnym wywarze warzywnym serki z klasycznymi dodatkami kultowej już francuskiej zupy serowej: cebulą, szynką i grzankami - to przepis na zupę, do której jeszcze nie raz będziecie chcieli wrócić. Zupa z serków topionych to szybki, smaczny i przede wszystkim tani sposób na domową zupę - poznajcie nasz przepis!
  • Zupa serowa

    Zupa serowa

    Prosty przepis na sycącą zupę, która pozwoli się rozgrzać w chłodne popołudnie. Miłośnicy sera będą z pewnością zachwyceni!
  • Zupa serowa

    Zupa serowa

    Zrób na obiad oryginalną zupę serową. Ma wyjątkowy smak!
  • Serowa zupa krem

    Serowa zupa krem

    Niezwykle kremowa i sycąca zupa.
  • Zupa serowa w chlebie

    Zupa serowa w chlebie

    Oto pomysł na danie wyjątkowe - serową zupę, którą podaje się w chlebie.

Filmy - Zupa serowa (2)

  • "Ewa gotuje": Szwajcarska zupa serowa

    Ewa Wachowicz w 323. odcinku programu gotuje szwajcarską zupę serową. Poznajcie ten zaskakujący przepis na aromatyczną zupę prosto od górali helweckich!Cebulę posiekać i zeszklić w garnku na łyżce mocno rozgrzanego masła. Dodać resztę masła i dorzucić pieczywo pokrojone w kostkę. Wymieszać i smażyć razem przez chwilę.Wlać kieliszek destylatu z wiśni, odparować. Zalać ciepłym wywarem jarzynowym i zagotować. Dodać ser starty na tarce jarzynowej. Wymieszać. Gdy się rozpuści, zmiksować i doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i gałką muszkatołową.Podawać z boczkiem i drobno posiekanym szczypiorkiem.SKŁADNIKI • 100 g - sera gruyère • 100 g - sera ementaler • 1 - cebula • 2 łyżki - masła • 1 kieliszek - Kirschwasser • 2 kromki - czerstwego chleba wiejskiego • 1 l - wywaru jarzynowego • sól • pieprz • gałka muszkatołowa DO PODANIA • boczek smażony • pęczek szczypiorku
  • Błyskawiczna zupa z serków topionych

    Zupa z serków topionych to dosoknały sposób na przyrządzenie smacznej, rozgrzewającej zupy o wyjątkowym, intensywnym smaku - a wszystko w mniej niż pół godziny! Rozpuszczone w mocnym wywarze warzywnym serki z klasycznymi dodatkami kultowej już francuskiej zupy serowej: cebulą, szynką i grzankami - to przepis na zupę, do której jeszcze nie raz będziecie chcieli wrócić. Zupa z serków topionych to szybki, smaczny i przede wszystkim tani sposób na domową zupę - poznajcie nasz przepis!