żeberka

Artykuły - żeberka (47)

  • Marynowane żeberka na sposób azjatycki

    Marynowane żeberka na sposób azjatycki

    Mięso z kostką idealnie nadaje się do duszenia albo pieczenia. Przyrządzone z dodatkami ułatwiającymi trawienie wprost rozpływa się w ustach i nie pozostawia uczucia ciężkości w żołądku.
  • Żeberka cielęce

    Żeberka cielęce

    Nie masz pomysłu na obiad? Zrób żeberka!
  • Pikantne żeberka

    Pikantne żeberka

    Żeberka z miodem.
  • Żeberka pieczone z sosem słodko-pikantnym

    Żeberka pieczone z sosem słodko-pikantnym

    Soczyste żeberka urozmaicą obiad.
  • Żeberka z tymiankiem

    Żeberka z tymiankiem

    Mięso można przygotowywać na wiele sposobów.
  • Ogniste żeberka

    Ogniste żeberka

    Zanim położysz żeberka na grillu, pamiętaj, że brykiety powinny się palić co najmniej 45 minut, a węgiel drzewny 15 minut. Dopiero wtedy wytworzy się odpowiedni żar do pieczenia.
  • ​Pachnące żeberka

    ​Pachnące żeberka

    Polecamy pachnące, pyszne żeberka.
  • Żeberka w czosnkowej marynacie

    Żeberka w czosnkowej marynacie

    Mięso przejdzie pięknym aromatem, gdy na rozżarzone węgle rzucisz gałązkę rozmarynu.
  • Żurek na żeberkach z kiełbasą

    Żurek na żeberkach z kiełbasą

    Żurek przygotowany według tego przepisu, smakuje pysznie!
  • Żeberka w sosie barbecue

    Żeberka w sosie barbecue

    Oto przepis na pyszne żeberka. Sos barbecue doda im niezwykłego aromatu. Wypróbuj koniecznie nasz przepis.

Filmy - żeberka (3)

  • Pieczone żeberka w miodowej glazurze. Palce lizać!

    Składniki: • 450 g żeberek wieprzowych • 3 łyżki miodu • 5 łyżek sosu sojowego • 3 łyżki ketchupu • 2 łyżki papryki wędzonej • łyżeczka papryki ostrej • łyżeczka suszonego tymianku • 2 łyżki papryki słodkiej • 2 łyżki czosnku granulowanego • 300 g ziemniaków • 2 gałązki rozmarynu • 2 łyżki masła • sól, pieprz Sposób przygotowania: W misce przygotowujemy marynatę, mieszamy: miód, sos sojowy oraz ketchup. Pokrojone żeberka i suche przyprawy wkładamy do marynaty. Odstawiamy na 30 minut. Żeberka wykładamy na blaszkę z papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez 50 minut bądź do miękkości. Ziemniaki czyścimy i kroimy na ćwiartki. Gotujemy do miękkości. Smażymy na maśle z gałązkami rozmarynu, na złoty kolor. Podajemy z upieczonymi żeberkami. Smacznego!
  • "Grzeszki na widelcu": Żeberka

    W tym odcinku dowiecie się, po czym pozna, że żeberka pochodzą od świnki z dobrej hodowli? Jaki rozpoznać zafałszowany miód, który będzie Wam potrzebny do żeberek? Ania pokłóci się z naszą dietetyczką o warzywa do najzdrowszych żeberek? I przyrządzi je tak, że wygrają z każdymi żeberkami w miodzie na tłuszcze i kalorie.
  • Jak zrobić żeberka w miodzie? Szybki sposób na obiad

    Żeberka to wyjątkowa część półtuszy wieprzowej, która świetnie sprawdza się nie tylko jako podstawa wywaru do zupy - choć żeberka to w większości kości, to jednak ta niewielka ilość soczystego mięsa pomiędzy nimi ma niesamowity smak i aromat! Żeberka można przygotować na wiele sposobów - przepisów jest mnóstwo, jednak może najpyszniejsze są te w przyrządzone po leżakowaniu w odpowiedniej marynacie! Tym razem przygotowaliśmy dla was przepis na żeberka w miodzie - zdziwicie się, jak w parę chwil wyczarować ten wyborny obiad!