Zdrowie na widelcu

Artykuły - Zdrowie na widelcu (5)

  • Katarzyna Bosacka, autorka programu "Wiem, co jem", przegrała batalię w sądzie o plagiat

    Katarzyna Bosacka, autorka programu "Wiem, co jem", przegrała batalię w sądzie o plagiat

    Katarzyna Bosacka prawomocnie przegrała w sądzie, który zdecydował, że program Polsat Cafe "Zdrowie na widelcu" nie jest plagiatem jej autorskiej produkcji "Wiem, co jem", emitowanym w TVN Style.
  • Anna Guzik i jej "Zdrowie na widelcu"

    Anna Guzik i jej "Zdrowie na widelcu"

    - Promujemy zdrowe odżywianie, które może doprowadzić do spadku wagi. Jednak najbardziej zależy nam, by prezentowane posiłki zawierały jak najwięcej witamin oraz składników odżywczych - zdradza aktorka Anna Guzik, gospodyni programu "Zdrowie na widelcu".
  • Guzik na widelcu

    Guzik na widelcu

    W programie "Zdrowie na widelcu" Anna Guzik w lekki sposób pokazuje widzom co jeść, aby dobrze się czuć, gdzie szukać zdrowych produktów, co warto kupować, a czego zdecydowanie unikać i przede wszystkim w jaki sposób z tych wszystkich specjałów przygotowywać zdrowe potrawy.
  • Niedoceniany eliksir młodości i zdrowia

    Niedoceniany eliksir młodości i zdrowia

    Została okrzyknięta nowym "eliksirem młodości", działa korzystnie nie tylko na naszą urodę, ale i zdrowie - witamina K . Dlatego specjaliści zachęcają do wzbogacenia swojej diety o warzywa zielone, które zawierają w sobie najwięcej tego dobroczynnego związku.
  • Anna Guzik na widelcu

    Anna Guzik na widelcu

    - "Zdrowie na widelcu" to przewodnik po zdrowym stylu życia, który pozwoli widzowi stać się świadomym konsumentem" - tak swój nowy program opisuje Anna Guzik. W programie emitowanym na antenie Polsat Cafe aktorka będzie również obalać również dietetyczne mity.

Filmy - Zdrowie na widelcu (58)

  • Zdrowie na widelcu - Cukierki

    W tym odcinku Ania sprawdza, co możecie znaleźć w cukierkach i jakie wybrać, aby dostarczyły jak najmniej cukru a jak najwięcej dobrych wartości. Dowiecie się, w jakich cukierkach są tłuszcze trans, a w jakich sztuczne barwniki i aromaty. Poznacie nazwy kolorowych barwników, które mogą wam zaszkodzić i prosty sposób na to, aby rozpoznać je w słodyczach. Ania trafi też do dentysty gdzie dowiecie się, ile cukierków można zjeść dziennie i jak musi wyglądać wasza dieta, aby w ogóle mogły w niej pojawić się cukierki. W kuchni Ania zrobi domowe pralinki i pyszne waniliowo-sezamowe ciągutki.
  • Zdrowie na widelcu - Herbata

    W tym odcinku Ania przekona was, jak bardzo dobrej jakości herbata może wesprzeć wasze zdrowie. Dowiecie się, jak rozpoznać najlepszą herbatę i jak ją zaparzyć. Ania wytropi też herbatę, w której nie znajdziecie ani jednego liścia ... herbaty. Powie, jak kupować herbatę w torebkach oraz co może kryć się w tzw. owocowych herbatkach? Dowiecie się, gdzie możecie znaleźć najwięcej cukru i dlaczego trzeba uważać na pewien, popularny kwaśny dodatek do herbaty. Będzie też pyszne gruzińskie ciasto herbaciane z dodatkiem naparu earl grey i herbata, którą nazywa się eliksirem życia.
  • Zdrowie na widelcu - Łosoś

    W tym odcinku Ania sprawdza, czy warto kupować łososia hodowlanego i jak rozpoznać go w sklepie? Dowiecie się, jak hoduje się łososie, jak sprawdzić czy są świeże, czy też były wcześniej mrożone? Poznacie zalety dzikiego łososia z Alaski i Pacyfiku. W kuchni Ania upiecze pysznego łososia z gorgonzolą, przy okazji pokazując jak szybko i łatwo wyjąć ości z ryby. Naszą dietetyczkę będzie chciała namówić na łososiowe produkty – niestety okaże się, że nie wszystkie są zdrowe i pełne łososia. Nie zabraknie też łososi wędzonych, więc zobaczycie, w jakich wędzonkach mogą ukrywać się najmniej wartościowe kawałki łososia.
  • Zdrowie na widelcu - Wypełniacze

    Zapychacze i zagęstniki są tajną bronią oszczędnych producentów, która pozwalają im zwiększyć masę produktów spożywczych. Dziś Ania zdradzi wam, czym najczęściej wypycha się żywność i sprawdzi jak działają najpopularniejsze wypełniacze i zagęstniki. Podpowie wam jak zdemaskować niechciany dodatek skrobi w śmietanie i opowie o roślinnych wypełniaczach, które znajdziecie w mięsie. Pokaże wam również jak powstaje kiepskiej jakości kiełbasa i czym zapycha się pasztety, mielonki i dżemy. Przygotuje dla was domowy dżem dyniowo-pomarańczowy i pulpety w naturalnie gęstym migdałowym sosie.