torcik

Artykuły - Torcik (6)

  • Francuski torcik

    Francuski torcik

    Łatwy w przygotowaniu torcik na bazie ciasta francuskiego. Smakowite połączenie chrupiącego ciasta i delikatnego budyniu - zachwyci gości i domowników.
  • Miodowy torcik

    Miodowy torcik

    Szukasz przepisu na ekspresowe i smaczne ciasto? Ten miodowy torcik przygotujesz w zaledwie 30 minut. Potem chwila chłodzenia i możesz cieszyć się pysznym, aromatycznym deserem.
  • Torcik malinowo-śmietankowy

    Torcik malinowo-śmietankowy

    Szybki deser? Ten przepis cię zachwyci.
  • Torcik  szwarcwaldzki

    Torcik szwarcwaldzki

    Klasyczne ciasto.
  • Torciki  leśniczyny

    Torciki leśniczyny

    Porzeczki, truskawki, maliny... aż żal ich nie jeść. Ten przepis pozwoli połączyć wszystkie owoce lata w jednym cieście.
  • Nowy właściciel Wedla zachowa receptury produktów

    - Nowy, japoński właściciel Wedla zapewnia, że zachowa receptury sztandarowych produktów firmy. Wedlowska czekolada i ptasie mleczko nie zmienią swoich smaków, a torcik będzie smakował jak torcik - powiedział dyrektor zarządzający Wedla Paweł Szcześniak.

Filmy - Torcik (3)

  • Kremowy torcik z mascarpone – jak go zrobić?

    Zbliżają się urodziny bliskiej osoby i chcesz zrobić coś wyjątkowego? Przygotuj kremowy torcik z mascarpone. Chcesz zachwycić znajomych wyjątkowym deserem do kawy? Zrób prosty, ale jednocześnie wykwintny kremowy torcik z mascarpone, którego nie powstydziłby się żaden szef kuchni. Deser rozpływa się w ustach i smakuje nawet najbardziej wybrednym. Z mascarpone wszystko smakuje lepiej, a już szczególnie kremowy torcik.
  • Szybki i tani kokosowy torcik naleśnikowy

    Naleśnikowy torcik kokosowy wygląda przepięknie - misternie przekładany w wiele warstw daje niesamowity efekt, ale to nie wygląd jest tu najważniejszy! Przede wszystkim taki torcik to doskonały sposób na przygotowanie ciasta, którego smak na długo pozostaje na podniebieniu - a jest on delikatny, kremowy i mocno kokosowy! Będziecie zachwyceni tym ciastem - a robi się je dosłownie w kilka chwil!
  • Biszkoptowy torcik z kremem i galaretką

    Przepis, który tym razem dla was przygotowaliśmy, to klasyczny owocowy torcik na zimno. Właściwie w ogóle się go nie piecze - jedyne, co trzeba upiec, to biszkopt, który da się również zastąpić gotowymi, okrągłymi biszkopcikami. Na tę słodką, ale zwartą podstawę położono wybornie słodki krem z delikatnego masła i budyniu, na nią zaś nałożono trochę owoców - ważne, by wybierać te, które będą nie tylko komponowały się smakiem i wyglądem, ale też nie rozpadną się pod wpływem galaretki, która jest ostatnią warstwą tego wybornego torcika. Przepis na biszkoptowy torcik na zimno to idealna propozycja na każdą okazję! Zobaczcie, jak łatwo go zrobić!