InteriaTV - tofu

Filmy - Tofu (10)

  • Jak zrobić pasztet z tofu i soczewicy?

    Pasztet zwykle nie kojarzy nam się z czymś wegańskim, jednak wykonany z tofu i soczewicy to doskonałe rozwiązanie dla jaroszy. Wyglądem przypomina zwykły pasztet, jednak w całości jest wykonane z wegańskich odpowiedników. Pasztet z tofu i soczewicy sprawdzi się przede wszystkim jako smarowidło do pieczywa.
  • Tofu z cukinią po chińsku - szybki przepis

    Masz ochotę na orientalny obiad? Tofu z cukinią po chińsku jest doskonałym daniem dla wegetarian, ale zasmakuje każdemu smakoszowi kuchni azjatyckiej. Potrawa nie wymaga wiele czasu spędzonego w kuchni, wystarczy tofu wcześniej zamarynować, a samo przygotowanie potrawki z cukinią po chińsku zajmuje już tylko kilka chwil. Zabierz swoich gości w podróż po smakach Azji, podając im tofu z cukinią po chińsku.
  • Kimchi jjigae - szybki przepis

    Przepis na kimchi jjigae to jeden z najprostszych, a jednocześnie najpyszniejszych dań kuchni koreańskiej. Głównym składnikiem jest oczywiście kimchi, do którego dodaje się odrobinę wody i tofu - wyborny twarożek sojowy. Niekiedy kimchi jjigae podawane jest również z owocami morza, krojonymi warzywami czy wbitym surowym jajkiem - w zależności od upodobań. Zobaczcie, jak zrobić doskonałą zupę kimchi jjigae!
  • Przepis na zupę z tofu

    Tofu, czyli sojowy twarożek, to podstawa menu osób na diecie wegańskiej czy wegetariańskiej. Doskonale sprawdza się w wypiekach, sałatkach, a także jako dodatek na kanapki, z tofu można jednak zrobić również doskonałą, sycącą zupę, której smak polubią wszyscy! To propozycja na zdrową, szybką i aromatyczną zupę, której przygotowanie trwa dosłownie parę chwil, a koszt jest naprawdę niski!
  • Tofu po włosku - prosty przepis na pyszną sałatkę

    Tofu, czyli wegetariański, sojowy twarożek, przywędrował do nas ze wschodniej Azji i jest dziś podstawowym składnikiem kuchni bezmięsnej. Doskonale uzupełnia braki białka w naszej diecie, ma niewiele kalorii, a za to sporo witamin. Świetnie sprawdza się również w... sałatkach! To klasyczny przepis na sałatkę we włoskim wydaniu, gdzie jedyną zmianą jest właśnie twarożek - zdziwicie się, jak pyszna będzie sałatka w tej wersji!
  • Żytni wrap z pomidorowym tofu

    Przepis na żytni wrap z pomidorowym tofu to przepis na doskonałą przekąskę, która świetnie zaspokoi pierwszy głód i dostarczy mnóstwo energii w chwili, kiedy nie mamy czasu na żmudne przygotowywanie posiłku. Odrobina tofu, czosnek, sos pomidorowy, a wszystko to zawinięte w doskonały żytni wrap - w parę chwil posiłek gotowy! Zobaczcie, jak prosto go zrobić!
  • Marynowane tofu w musztardzie

    Tofu, czyli twarożek sojowy, to podstawa dań kuchni azjatyckiej, w Polsce zaś jest wykorzystywany głównie w kuchni wegetariańskiej i wegańskiej - to doskonałe źródło białka i tłuszczów. Charakterystyczną właściwością tofu jest to, że samo nie posiada smaku, a przyjmuje smak innych produktów. Idealnie więc nadaje się do przygotowywania przepysznej przekąski - oto przepis na marynowane tofu w musztardzie. Zrobicie je dosłownie w parę chwil!
  • Przepis na mus czekoladowy z tofu

    Tofu może być doskonałym składnikiem nie tylko poważnych, sycących dań głównych czy sałatek, świetnie sprawdzi się również jako podstawa do deserów. A te przyrządzane z tofu smakują doskonale! Tym razem mamy dla was przepis na delikatny, o jedwabistej konsystencji mus czekoladowy z tofu - to doskonały deser, którego smak zachwyci nie tylko najmłodszych!
  • Jak zrobić tofucznicę? Wyborne smażone tofu

    Tofucznica, czyli smażone tofu, to doskonały sposób na przyrządzenie głównego dania, które zachwyci wszystkich swoim smakiem i aromatem. Nie każdy lubi charakterystyczny smak tofu, ale przygotowany według naszego przepisu posmakuje każdemu - to wyborne połączenie aromatycznych suszonych pomidorów, mocnej szalotki z odrobiną przepysznych przypraw - kurkumy, pieprzu, a wszystko w pachnącym szczypiorku. To sycące, mocne danie, które świetnie sprawdzi się na obiad - polubią go nie tylko osoby na diecie wegetariańskiej!
  • Smażone tofu z pak choy

    Pak choy to pyszna kapusta chińska, która zachwyca nie tylko swoim nietypowym wyglądem, ale i ciekawym smakiem. Świetnie nadaje się do przyrządzenia pysznej przekąski - u nas ze smażonym tofu, czyli twarożkiem sojowym. To jedno z najpopularniejszych połączeń na Dalekim Wschodem, które zachwyci was bogactwem swojego smaku i aromatu!