terrina

Filmy - Terrina (3)

  • Terrina, czyli mus drobiowy. Jak ją zrobić?

    Mus drobiowy, czyli inaczej terrina, doskonale sprawdza się w formie smarowideł do pieczywa, choć często podaje się go również solo. Terrina to także świetne urozmaicenie na świątecznym stole. Mus drobiowy zamiast tradycyjnego pasztetu na pewno posmakuje twoim bliskim.
  • Przepis na jajeczną terrinę z groszkiem

    Terrina to francuski pasztet ceniony na całym świecie, jednak nawet klasyczne potrawy potrzebują nieco odświeżenia. Jajeczna terrina z groszkiem to prawdziwy hit, który doskonale sprawdzi się jako dodatek do śniadania lub kolacji, ale także jako jedna z potraw na eleganckie przyjęcia. Wersja jajeczna z dodatkiem groszku przypadnie do gustu szczególnie tym, którzy nie przepadają za klasycznym, mięsnym smakiem terriny.
  • Przepis na cukiniową terrinę

    Terrina to specjał kuchni francuskiej, który ciągle jest nieznany w Polsce. Popularna nad Loarą, jest fantastycznym sposobem na odmianę nie tylko do kanapek! Warzywne terriny, które zachwycają bogactwem barw i delikatnym smakiem, z powodzeniem mogą zastąpić klasyczne, ciężkie, mięsne pasztety. Przygotowaliśmy dla was przepis na cukiniową terrinę, która posmakuje wszystkim - będziecie zachwyceni wilgotnością warzywnej pasty uformowanej w charakterystyczny kształt!