sznycle

Artykuły - Sznycle (3)

  • Sznycle z parmezanem: Biją na głowę tradycyjne!

    Sznycle z parmezanem: Biją na głowę tradycyjne!

    Doskonała propozycja dla wszystkich, którzy lubią sycące, klasyczne obiady, ale jednocześnie szukają lekkiego urozmaicenia. Sznycle nie muszą być nudne! Wystarczy dodać odrobinę parmezanu do panierki. Dzięki niemu potrawa zyska zupełnie nowy smak.
  • Sznycle w kokosowej panierce

    Sznycle w kokosowej panierce

    Pierś z indyka poleca się w dietach odchudzających. 200 g piersi (bez dodatków) to tylko 160 kcal. I dobre źródło selenu, który odpowiada za tempo przemiany materii.
  • Sznycel po kowbojsku

    Sznycel po kowbojsku

    Oto przepis na mięso w oryginalnym wydaniu. Zrób na obiad sznycle po kowbojsku.

Filmy - Sznycle (6)

  • „Ewa gotuje”: Sznycel w bułce

    Bułkę zalać mlekiem i odstawić na 10 minut. W misce wymieszać mięso, jajko, posiekaną cebulę, sól, pieprz i dokładnie odciśniętą bułkę. Uformować kotlety – nie za duże, najlepiej wielkości pięści. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu. Podawać w posmarowanej musztardą kajzerce – z ogórkiem kiszonym. SKŁADNIKI • ½ kg - mięsa mielonego (np. z łopatki wieprzowej) • 1 - czerstwa kajzerka • mleko do namoczenia bułki • 1 - cebula • 1 - jajko • sól • pieprz • bułka tarta do obtoczenia • masło klarowane lub smalec do smażenia DO PODANIA • kajzerki • musztarda • ogórki kiszone • kilka listków sałaty
  • Sznycle z pomidorami – wyborny przepis

    Na okrągło jesz spaghetti bolognese? Gdyby tak przyrządzić je na polską modłę, to wyjdą z tego sznycle z pomidorami i ziemniaczkami! Wypróbuj prosty przepis i zachwyć domowników prawdziwym rarytasem. Sznycle z pomidorami zrobisz za parę złotych, a naje się nimi cała rodzina. Wystarczy kupić mięso mielone, cebulę, trochę przypraw i pomidorów. Sznycle z pomidorami to świetny pomysł na kulinarną zmianę.
  • Przepis na sznycle z parmezanem

    Przepis na sznycle z parmezanem to doskonała propozycja dla wszystkich, którzy lubią sycące, klasyczne obiady, ale szukają lekkiego urozmaicenia tradycyjnych dań. Delikatne mięso z piersi z kurczaka czy indyka idealnie nadaje się do przygotowania kolecików, te jednak nie muszą być nudne - wystarczy odrobina parmezanu do panierki! Dzięki temu całość nabierze niesamowitego smaku i aromatu. Poznajcie nasz przepis na sznycle z parmezanem!
  • Przepis na sznycle w skorupce

    Sznycle w skorupce to idealny przykład tego, jak w parę chwil, przy użyciu prostych trików, odmienić swoje obiadowe menu bez przeprowadzania całkowitej rewolucji w kuchni! Sznycle z mięsa indyczego z dodatkiem pieczarek, cebuli i pszennych tostów - w parę chwil z prostych składników wyczarujecie pyszne, smakowicie pachnące danie, które posmakuje każdemu!