surówka

Artykuły - Surówka (14)

  • Buraczki do obiadu

    Buraczki do obiadu

    Smakują dzieciom i dorosłym, dlatego nie trzeba nikogo specjalnie namawiać by zjadł "jarzynkę". Buraczki zasmażane wspaniale uzupełnią zarówno wykwintny obiad niedzielny, jak i ten codzienny.
  • Surówka z marchewki z dodatkiem migdałów

    Surówka z marchewki z dodatkiem migdałów

    Surówki najczęściej podawane są do dań mięsnych i doskonale się z nimi komponują. Ta surówka z marchwi i gruszki z dodatkiem migdałów świetnie smakuje w towarzystwie drobiu.
  • Dobrze doprawiona zielona surówka

    Dobrze doprawiona zielona surówka

    Surówki to znakomity sposób na lekki, pyszny dodatek warzywny do obiadowych dań głównych czy warzywną przekąskę, która sprawdzi się w menu każdego! Zielona surówka według naszego przepisu to połączenie soczystych ogórków z odrobiną jabłek, soku cytrynowego, zielonej sałaty i zaskakujących jak na surówkę dodatków - imbiru i mięty. A wszystko to w delikatnym, niezbyt tłustym sosie jogurtowym z koperkiem i solą.
  • Obiad? Koniecznie z surówką

    Obiad? Koniecznie z surówką

    Pasują do różnego rodzaju mięs, ryb, uzupełniają też dania jarskie. Sprawiają, że talerz staje się bardziej kolorowy, a cały obiad bardziej apetyczny. Są nieskomplikowane w przygotowaniu, ale chcąc zaoszczędzić trochę czasu sięgamy niekiedy po sklepowe gotowce. Warto przekonać się do surówek domowych, bo mają same zalety.
  • Przepis babuni na modrą kapustę

    Przepis babuni na modrą kapustę

    Czerwona kapusta jest nie tylko pyszna, ale i bardzo zdrowa. Wiedziały o tym już nasze babcie, podając ją jako dodatek do niedzielnych obiadów. To warzywo ma w sobie potas wapń oraz fosfor i zawiera więcej witaminy A i C, niż biała kapusta.
  • Masz ochotę na nową surówkę?

    Masz ochotę na nową surówkę?

    Poprawa odporności, usprawnienie metabolizmu i pracy jelit, utrwalanie uczucia sytości, duże dawki witamin i składników mineralnych – to podstawowe atuty warzyw. Choć dobrze je znamy, wciąż jemy za mało warzyw. Dziś mamy dla ciebie pomysł na dwie nowe surówki.
  • Klasyczna surówka z kapusty i marchewki

    Klasyczna surówka z kapusty i marchewki

    Surówka z kapusty i marchewki to jeden ze smaczniejszy dodatków do obiadu Co więcej, pasuje niemal do wszystkiego - od kotleta schabowego po rybę. Wyrazisty smak kapusty w połączeniu z delikatną, lekko słodką marchewką - to klasyka, a dla wielu z nas smak dzieciństwa.
  • Surówka z czerwonej kapusty

    Surówka z czerwonej kapusty

    Surówka z czerwonej kapusty to prawdziwa bomba witaminowa. Jest świetnym dodatkiem do obiadu, robi się ją błyskawicznie, smakuje dzieciom. Jedzmy ją jak najczęściej!
  • Wspaniała surówka

    Wspaniała surówka

    Doskonały dodatek do obiadu.
  • Pierwsza surówka

    Pierwsza surówka

    Czy rocznemu dziecku można już dać surówkę ze świeżych warzyw, np. białej kapusty czy marchewki?

Filmy - Surówka (11)

  • Szybka surówka z białej kapusty i nie tylko

    Surówki to konieczny dodatek do niemal każdego dania głównego. Doskonale podkreśla smak, ale też nasyca - to zwykle największa i najważniejsza porcja warzyw dla wielu z nas w ciągu każdego dnia. Oto przepis na ekspresową surówkę z białej kapusty z wybornymi dodatkami - zobaczcie, jak łatwo ją zrobić!
  • Klasyczna surówka z kapusty i marchewki

    Surówka z kapusty i marchewki to jeden z najprostszych przepisów na domową, szybką surówkę, która świetnie sprawdzi się z większością dań obiadowych. Wyrazisty smak kapusty w połączeniu z delikatną, lekko słodką marchewką - to doskonały smak, który wielu przypomni dzieciństwo. Oprócz pysznego smaku, sama surówka jest też niebywale zdrowa - to kolejna porcja witamin i mikroelementów, których nie może zabraknąć w czyjejkolwiek diecie!
  • Zielona surówka - jak ją zrobić?

    Surówki to znakomity sposób na lekki, pyszny dodatek warzywny do obiadowych dań głównych czy warzywną przekąskę, która sprawdzi się w menu każdego! Zielona surówka według naszego przepisu to połączenie soczystych ogórków z odrobiną jabłek, soku cytrynowego, zielonej sałaty i zaskakujących jak na surówkę dodatków - imbiru i mięty. A wszystko to w delikatnym, niezbyt tłustym sosie jogurtowym z koperkiem i solą.
  • Przepis na duszoną marchew z cebulą

    Przepis na duszoną marchew z cebulą to znakomity sposób na domowy, ciepły dodatek warzywny do obiadowych dań głównych. Połączenie słodkiej, delikatnej marchewki z kruchą, wyrazistą w smaku cebulą, a wszystko uduszone na oliwie i maśle z odrobiną przypraw i cukru - będziecie zachwyceni tym smakiem!