surowe mięso

Artykuły - Surowe mięso (1)

Filmy - Surowe mięso (3)

  • O czym należy pamiętać, przygotowując kurczaka?

    O czym należy pamiętać, przygotowując kurczaka? Niewłaściwe obchodzenie się z surowym mięsem drobiowym może doprowadzić do poważnego zatrucia. Warto więc pamiętać o podstawowych zasadach, na przykład o tym, żeby do krojenia mięsa używać osobnej, gładkiej deski. Sprawdźcie co jeszcze! (Agencja TVN/x-news) Zdjęcia pochodzą z bazy x-bank gallery.
  • Przepis na prawdziwy tatar wołowy

    Tatar to jedna z najpyszniejszych przystawek, która szczególną popularność zdobyła w latach 60. ubiegłego wieku, choć znana jest od co najmniej dwustu lat! Tatar wołowy składa się z siekanego lub skrobanego chudego mięsa wołowego, który zmieszano z żółtkiem jajka, surową cebulą, odrobiną oleju, pieprzu i soli. Niekiedy dodawano do niego kiszonych ogórków, zaś całość wieńczono żółtkiem w wydrążonym środku dania. Jak przyrządzić tatara w domu? Zobaczcie nasz poradnik - to naprawdę proste!
  • W każdym słodziaku drzemie drapieżca!

    Małe, niewinne pieski... Chcielibyśmy wierzyć, że wystarczy im sucha karma reklamowana w TV. Ale przecież pies to gatunek drapieżny. Doskonale wie o tym właściciel tych szczeniąt - i dlatego karmi je całymi, oskórowanymi korpusami zwierząt. Jak twierdzi, dzięki temu zwierzęta są zdrowsze.