InteriaTV - sos

Filmy - Sos (32)

  • Sosy i dressingi według Andrzeja Polana

    W kuchni programu Andrzej Polan pokazał przepisy na swoje ulubione sosy. Jak przygotować arbuza z jogurtem i miodem? (Dzień Dobry TVN/x-news)
  • Jak zrobić sos z kabaczków?

    Kochasz kabaczki? W takim razie przyrządź z nich sos! Idealna konsystencja sprawia, że doskonale nadaje się do ryżu i makaronu. Jeśli zawekujesz sos z kabaczków w słoiku, będziesz mógł się delektować ich smakiem przez całą zimę. Dzięki temu błyskawicznie przygotujesz obiad – wystarczy ugotować ryż i podgrzać gotowy sos z kabaczków.
  • Jak zrobić indyjski sos miętowy?

    Lubisz smak mięty? Nic dziwnego, w końcu odświeża i nadaje potrawom niepowtarzalnego aromatu. Niestety w naszej kuchni rzadko jej używamy. Jeśli brakuje ci tego orzeźwiającego smaku, wypróbuj indyjski sos miętowy. Jak go zrobić? Przyrządzenie indyjskiego sosu miętowego jest dziecinnie łatwe. Wystarczy ci jogurt naturalny i trochę przypraw. Do czego pasuje indyjski sos miętowy? Stosuje się go do mięs, ryb, ryżu i sałatek.
  • Domowy sos cebulowy z suszonymi pomidorami

    Jeszcze nie tak dawno suszone pomidory były w polskich domach rarytasem. Dziś używamy ich w kuchni na co dzień, dlatego nikogo chyba nie zaskoczy smak sosu cebulowego z suszonymi pomidorami. Niektórzy dodają go do mięs, inni do zapiekanek ziemniaczanych. Polacy pokochali sos cebulowy z suszonymi pomidorami, ponieważ szybko się go przyrządza, a w połączeniu z makaronem przywołuje na myśl słoneczną Italię. Oryginalny smak sosu cebulowego z suszonymi pomidorami urozmaici twoje menu i zaskoczy domowników.
  • Szybkie danie - makaron z sosem pieczarkowym

    Sos pieczarkowy znany głównie jako dodatek do mięs i placków ziemniaczanych doskonale sprawdza się także w daniach z makaronem. Makaron z sosem pieczarkowym to banalnie prosty sposób na szybki i sycący obiad. Sporą zaletą makaronu z sosem pieczarkowym jest również niski koszt przygotowania oraz tradycyjny, uwielbiany przez wielu smak.
  • Przepis na halibuta w sosie porowym

    Halibut to właściwie ryba idealna! Nie jest zbyt droga, a jej charakterystyczny smak ma tysiące zwolenników na całym świecie! Świetnie nadaje się do przyrządzania wyrazistych w smaku potraw rybnych, łatwo ją filetować, ma też niewiele ości, co jest niezaprzeczalną zaletą dla wszystkich, którzy unikają mięsa ryb właśnie z ich powodu. Mają mnóstwo białka i świetnie sprawdzają się dla osób na diecie! Tym razem mamy dla was przepis na szybki obiad - halibuta w sosie porowym. Wystarczy parę chwil!
  • Jak zrobić sos z kurek?

    Kurki to jedne z najpyszniejszych grzybów, które w sezonie można znaleźć właściwie w całej Polsce. Delikatne, kruche, o charakterystycznym kształcie i kolorze, mają w sobie wyjątkowy aromat, który znakomicie nadaje się jako baza do zup czy sosów - te są doskonałym dodatkiem do mięs czy choćby ziemniaczanych placków! Jak zrobić sos z kurek? Zobaczcie nasz przepis!
  • Jak zrobić makaron z pastą z czarnej fasoli?

    Przepis na makaron z pastą z czarnej fasoli to bardzo prosty sposób na przyrządzenie znakomitego w smaku, sycącego posiłku, który zajmie wam ledwie parę chwil! Soczysta karkówka - którą możecie zamienić na mięso drobiowe - w połączeniu z nietypową pastą z czarnej fasoli wraz z wyrazistą w smaku białą rzodkwią, a do tego odrobinę przypraw - i gotowe! Będziecie zachwyceni tym smakiem!
  • Cooknij to!: Szparagi w sosie pomarańczowym

    Dziś zielone szparagi nie są już pierwszą oznaką wiosny w kuchni - są dostępne właściwie przez cały rok, dzięki czemu jemy ich coraz więcej. I dobrze! To nie tylko pyszny sposób na przygotowanie wykwintnego dania, ale również pełnia zdrowia na talerzu! Tym razem Maia Sobczak z Qmamkasze.pl ma dla was propozycję na przepyszne danie - oto przepis na zielone szparagi w sosie pomarańczowym!
  • Łosoś po szwedzku - szybki przepis

    Łosoś to jedna z najpyszniejszych ryb, której zwarte, o charakterystycznym kolorze mięso jest nie tylko niebywale smaczne, ale również bardzo zdrowe! Świetnie smakuje delikatnie upieczony czy uduszony, jako danie główne sprawdza się doskonale! Tym razem mamy dla was przepis na klasyczny sposób podawania łososia - oto łosoś po szwedzku, którego przygotujecie dosłownie w parę chwil!