Sos do pieczeni

Artykuły - Sos do pieczeni (2)

  • Jak zrobić sos do mięsa?

    Jak zrobić sos do mięsa?

    Sos do pieczeni stanie się gęsty jak krem i nabierze wyjątkowego smaku, jeśli dodasz do niego odrobinę piure ziemniaczanego. Zagęści sos także kromka czerstwego pieczywa razowego bez twardej skórki (dodaj ją odpowiednio wcześnie, by zdążyła się rozgotować).
  • Ekspresowe sosy do pieczeni

    Ekspresowe sosy do pieczeni

    Te 2 proste sosy to świetny dodatek do mięs podanych na gorąco i na zimno.

Filmy - Sos do pieczeni (1)

  • Jak zrobić ciemny sos pieczeniowy?

    Sosy pieczeniowe to wbrew pozorom trudna sztuka kulinarna. Wielu z nas nie ma pojęcia, jak przygotować delikatny, lekki, klarowny sos, który nie będzie przepełniony ciężkim smakiem mąki, a który delikatnie podkreśli smak mięsa. Oto nasz sposób na ciemny sos pieczeniowy, który zrobicie w parę chwil - zrezygnujcie z gotowych sosów w proszku!