schab

Artykuły - Schab (66)

  • Schab gotowany w mleku

    Schab gotowany w mleku

    Schab przygotowany według naszego przepisu dosłownie będzie rozpływał się w ustach. Miękkie, soczyste i aromatyczne mięso szybko podbije serca domowników i na stałe zagości w waszym menu.
  • Schab w sosie grzybowym

    Schab w sosie grzybowym

    Dodatek suszonych pomidorów i śliwek, sprawi, że danie zyska wyrazistość i niepowtarzalny aromat. Wypróbuj przepis Grzegorza Zawieruchy - zwycięzcy 8. edycji programu MasterChef!
  • Marynowane steki ze schabu

    Marynowane steki ze schabu

    Suche mięso, w dodatku twarde jak podeszwa? Na pewno znacie ten problem. Wypróbuj naszą marynatę, a schab będzie wprost rozpływał się w ustach.
  • Schab słodko-kwaśny

    Schab słodko-kwaśny

    Dziś przepis na schab w nietypowej, azjatyckiej odsłonie.
  • Schab ze śliwkami

    Schab ze śliwkami

    Koniec lata, to najlepszy czas na schab ze śliwkami.
  • Schab w miodowej glazurze

    Schab w miodowej glazurze

    Dzięki temu przepisowi będziecie mieć obiad na kilka dni. Upieczcie schab i delektujecie się jego kruchością.
  • Schab pieczony z morelami

    Schab pieczony z morelami

    Niezwykle smaczny schab.
  • Schab w sezamowej panierce

    Schab w sezamowej panierce

    Soczyste mięsko w chrupiącej panierce. Czego chcieć więcej?
  • Schab pieczony w ziołach

    Schab pieczony w ziołach

    Najlepiej smakuje z ziemniakami lub ryżem i sosem grzybowym.
  • Schab w czosnkowej marynacie

    Schab w czosnkowej marynacie

    W śmietanowo-musztardowej glazurze z dodatkiem keczupu. Doskonała pieczeń na niedzielny obiad. Na zimno – do kanapek i sałatek.

Filmy - Schab (9)

  • Pyszne wiosenne roladki ze schabu

    To doskonały przepis dla tych, którym znudził się schab w formie tradycyjnych kotletów. Wiosenne roladki ze schabu to lekkie, ale sycące mięsne danie obiadowe. Przygotowanie wiosennych roladek nie zajmuje wiele czasu, a efekt końcowy sprawia, że ślinka sama cieknie!
  • Schab po bałkańsku - jak go zrobić?

    Schab bez kości nie musi być nudny! Zamiast przyrządzać kolejną pieczeń, roladę czy kotlety, spróbujcie sposobu, dzięki któremu na nowo odkryjecie soczysty smak wieprzowego schabu! Kruche mięso w potrawce z pieczarkami, pomidorami, odrobiną papryki i kiszonych ogórków z delikatnymi przyprawami - w parę chwil przygotujecie przepyszne danie, które świetnie sprawdzi się również jako lunch do pracy!
  • Przepis na schab z groszkiem

    Przepis na schab z groszkiem to bardzo prosty i tani sposób na przygotowanie klasycznego schabu wieprzowego w nowym, przepysznym wydaniu, którego już sam wygląd przyciągnie wzrok każdego! Kruchy, niezbyt gruby schab bez panierki, za to z dodatkiem zielonego groszku, odrobiny soku z cytryny i kremowej śmietanki, wraz z przyprawami stworzy przepyszne danie, które zachwyci każdego! Oto nasz prosty przepis na schab z groszkiem!
  • Przepis na schab po warszawsku

    Schab po warszawsku to genialny sposób na przyrządzenie wyjątkowej przekąski - nie tylko na świąteczny stół! Zachwyca nie tylko swoim wyglądem, ale przede wszystkim bogactwem smaku: łączy się tu słodkie brzoskwinie, wędzone śliwki i aromatycznie przyrządzony schab, a wszystko podane w wybornej galarecie na bulionie! Nadziewany, pieczony schab będzie i kruchy, i soczysty, a całości smaku dopełni odrobina białego wina. Poznajcie nasz prosty przepis na schab po warszawsku!