restauracja

Artykuły - Restauracja (90)

  • Polacy wydają coraz więcej na posiłki na mieście

    Polacy wydają coraz więcej w restauracjach. Kwota zostawiana w lokalach, zarówno w ciągu tygodnia, jak i podczas weekendowych wyjść, wynosi od 10 do 30 zł - takiej odpowiedzi udzieliło 32 proc. respondentów badania "Polska na Talerzu 2017". Często szukamy miejsc, które oferują dobrą jakość i korzystną cenę. Co z napiwkami? Zostawiamy je coraz częściej.
  • Czy Polacy zaczną wynosić jedzenie z restauracji?

    Czy Polacy zaczną wynosić jedzenie z restauracji?

    Rocznie na świecie jest marnotrawione 1,3 mld ton żywności, z czego 9 mln ton - w Polsce. Najwięcej jedzenia w naszym kraju marnuje się na etapie produkcji (6,6 mln ton w ciągu roku). Ponad 2 mln ton zmarnowanej żywności to "zasługa" konsumentów. Za pozostałe 350 tys. ton odpowiadają m.in. sieci handlowe i dystrybutorzy.
  • USA: "Śniadaniowa rewolucja" w McDonald's

    USA: "Śniadaniowa rewolucja" w McDonald's

    Jak informuje CNN, od 6 października klienci restauracji McDonald's w USA mogą przez cały dzień korzystać z oferty śniadaniowej.
  • Pomysł na restaurację - dania z resztek

    Pomysł na restaurację - dania z resztek

    Trzy tony żywności ląduje w Niemczech co sekundę na śmietniku. Nowe berlińskie stowarzyszenie zamierza walczyć z marnotrawstwem żywności i otworzyć restaurację. Serwowane w niej dania będą pochodziły "z odzysku".
  • Wkrótce wszyscy będziemy jeść drukowane jedzenie

    Wkrótce wszyscy będziemy jeść drukowane jedzenie

    Posiłki wytworzone w technologii druku 3D to wcale nie melodia przyszłości. Właśnie takie dania chce serwować firma Reimagine Food.
  • Resztki jedzenia należą się jak psu buda

    Resztki jedzenia należą się jak psu buda

    Klient restauracji ma prawo do zabrania resztek jedzenia w torebce, tzw. doggy bag - orzekł włoski Sąd Najwyższy.
  • Duńska restauracja "Noma" po raz czwarty uznana za najlepszą w świecie

    Duńska restauracja "Noma" po raz czwarty uznana za najlepszą w świecie

    Restauracja "Noma" z Kopenhagi po raz czwarty została uznana za najlepszą w świecie, co ogłosili w poniedziałek w Londynie najwięksi znawcy kuchni i dziennikarze zajmujący się gastronomią.
  • Wszystko, co trzeba wiedzieć o cenach

    Wszystko, co trzeba wiedzieć o cenach

    Aktualnie prawie każdy sprzedawany produkt musi być oznaczony ceną (metkowany) oraz musi znajdować się przy nim wywieszka zawierająca m.in. nazwę produktu, jego cenę, czasem nazwę producenta. Metkowanie każdego artykułu może być uciążliwe dla przedsiębiorcy i jego pracowników, dlatego też planuje się odejście od obowiązku naklejania cen na poszczególne towary. Jakie obecnie zasady obowiązują przedsiębiorców przy określaniu i informowaniu o cenach sprzedawanych towarów oraz usług i czego mogą spodziewać się po wejściu w życie nowej ustawy?
  • Jak przeżyć walentynki?

    Jak przeżyć walentynki?

    Macie dość komercyjnej chały, jaka pojawia się wokół walentynek? Chcecie zaoszczędzić nieco grosza, a równocześnie nie narazić się swojej partnerce? Przeczytajcie to koniecznie!
  • Restauracja: Po godzinie 21. dzieciom wstęp wzbroniony

    Dyskusję we Włoszech wywołała decyzja właścicieli restauracji z okolic Brescii, którzy zabronili wstępu do lokalu po godzinie 21. dzieciom poniżej 10. roku życia. Chodzi o to, żeby nie przeszkadzały innym klientom - wyjaśniono.

Filmy - Restauracja (14)

  • Niespodziewany atak podczas posiłku w resturacji

    Kobieta próbowała nacieszyć się swoim posiłkiem. Niestety długo to nie trwało, ponieważ znikąd zaatakowały ją dwa pelikany.
  • Aligator podpłynął pod restaurację z własnym obiadem. Szok!

    Klienci restauracji Huston’s Seafood w Południowej Karolinie byli świadkami niecodziennego widoku. Blisko budynku restauracji podpłynął jej stały bywalec aligator Charlier, który często zapuszcza się w tereny wodne znajdujące się obok lokalu. Jednak tym razem zwierzę pochwaliło się własnym upolowanym jedzeniem. Ku zaskoczeniu gapiów, w paszczy Charliego znajdował się rekin. (STORYFUL/x-news)
  • Ewa Wachowicz wszechstronna gwiazda

    Poza byciem jurorką w programie "TOP CHEF" Ewa Wachowicz jest także producentką telewizyjną m.in. programu "EWA Gotuje" oraz autorką poradników kulinarnych. Od kilku miesięcy, Wachowicz prowadzi w centrum Krakowa, również własną restaurację "Zalipianki".
  • Jak dziewczynka zareaguje na rachunek?

    Bezcenna reakcja dwuletniej dziewczynki na rachunek, który otrzymała.