przepisy

Artykuły - Przepisy (462)

Filmy - Przepisy (1243)

  • Egzotyczne podróże w kuchni. Samar Khanafer i jej przepisy

    Autorka książek kulinarnych i blogerka Samar Khanafer postanowiła w kuchni "Dzień Dobry Wakacje" przygotować kulinarną podróż dookoła świata. W swojej przekrojowej kuchni zrobiła więc różany sernik na zimno, młodą kapustę z curry, spring-rollsy ze świeżymi warzywami i lemoniadę daktylowo-różaną. (Dzień Dobry TVN/x-news)
  • Co jeść podczas mundialu?

    Mundial w Rosji trwa. Co jeść podczas kibicowania? Zwycięzca programu "MasterChef" Mateusz Zielonka zdradził przepisy na zdrowe przekąski. Przygotował dania takie jak: frytki z buraków w pakorze, mini sandwich oraz tacos na słodko. (Dzień Dobry TVN/x-news)
  • Jakie specjały można przygotować z czereśni?

    Sezon na czereśnie trwa. W kuchni "Dzień Dobry TVN" Charles Daigneault postanowił więc przygotować specjały z tymi owocami. W menu pojawiły się m.in. tarta baklava z czereśniami i pistacjami, babeczki oraz pierś indyka z czereśniami. (Dzień Dobry TVN/x-news)
  • Buraczana mikstura na wątrobę

    Nasza wątroba każdego dnia obarczona zostaje wieloma przykrymi czynnikami, które sprawiają, że całe nasze ciało jest osłabione i nie funkcjonuje w optymalny sposób. Stres, ciężkostrawne jedzenie, złe powietrze i używki - to tylko kilka z tych czynników. Receptą na regenerację może być zwykły czerwony burak, który ma znakomity wpływ na kondycję naszej wątroby. Jak zrobić buraczaną miksturę, która pomoże naszej wątrobie? Zobaczcie sami - to dziecinnie proste!