powidła

Filmy - Powidła (6)

  • Sezon na śliwki rozpoczęty. Jak zrobić powidła?

    W dzisiejszej kuchni programu Katarzyna Bukowska zdradziła swoje przepisy na pyszne powidła śliwkowe. Który gatunek owoców nada się do tego najlepiej? Blogerka pokazała również, jak przygotować pyszne drożdżówki z owocami. (Dzień Dobry TVN/x-news)
  • Przepis na szybkie powidła gruszkowe

    Gruszkowe powidła to klasyka, łatwo je przygotować, zaś zamknięte w słoiczku jako nieliczne przechowają przepyszny smak i aromat, który w mig przypomni wam lato i świeże owoce! Z ich przygotowaniem poradzi sobie każdy, ważne, by wybrać odpowiedni rodzaj gruszek - najlepsze są te gładkie, zwarte, bez drobnych kamyczków, które mają niektóre rodzaje tych wybornych, soczystych owoców. Poznajcie nasz przepis, jak szybko zrobić powidła gruszkowe!
  • Powidła z amaretto - jak je zrobić?

    Amaretto to tradycyjny włoski trunek, który ma charakterystyczny, lekko gorzki posmak - wszystko dzięki migdałom, które są głównym składnikiem likieru. W połączeniu z pestkami wiśni, moreli czy brzoskwini, tworzy niesamowity alkohol, który znakomicie nadaje się do kawy, ciast, deserów czy domowej czekolady! Amaretto znakomicie nadaje się również do przyrządzania szczególnych powideł, które doskonale sprawdzą się i podawane solo, jak również jako dodatek do domowych wypieków czy deserów. Zobaczcie nasz przepis, jak zrobić powidła z amaretto!
  • Powidła ze śliwek węgierek - jak je zrobić?

    Powidła ze śliwek węgierek to domowe przetwory, które są klasyką polskiej kuchni. Doskonałe jako dodatek do ciast, naleśników czy deserów, są znakomitym sposobem na przemycanie smaku lata na zimniejsze dni! Delikatne, lekko słodkie, aromatyczne - każdy zna ten wyborny smak! Jak zrobić powidła ze śliwek węgierek w domu? Zobaczcie nasz prosty przepis!