placki ziemniaczane

Artykuły - Placki ziemniaczane (54)

  • Placki ziemniaczane z kiełbasą i cebulą

    Placki ziemniaczane z kiełbasą i cebulą

    Placki ziemniaczane uwielbiają chyba wszyscy! A najlepiej smakują świeże, usmażone przed chwilą. Jeśli znudził ci się smak klasycznych placów z ziemniaków, łatwo możesz go odmienić. Wypróbuj nasz przepis!
  • Placki ziemniaczane ze szpinakiem

    Placki ziemniaczane ze szpinakiem

    Nowe oblicze placków.
  • Placki z kiełkami rzodkiewki

    Placki z kiełkami rzodkiewki

    Dobrodziejstwo kiełków.
  • Placki ziemniaczane

    Placki ziemniaczane

    Znudziły ci się zwykłe placki ziemniaczane? Dodaj do nich kapustę kiszoną, a danie zyska nowy smak. Trudno będzie ci wrócić do klasycznej wersji!
  • Ziołowe placki

    Ziołowe placki

    Chrupiące i aromatyczne placki to prawdziwa rozkosz dla podniebienia! Gwarantujemy, że znikną w kilka minut.
  • Placki ziemniaczane

    Placki ziemniaczane

    Są smaczne, ale pamiętajmy, że również ciężkostrawne. Możemy je podać dziecku w wieku przedszkolnym.
  • Placki ziemniaczane

    Placki ziemniaczane

    Takich jeszcze nie jedliście.
  • Placki ziemniaczane „boxty”

    Placki ziemniaczane „boxty”

    "Śniadanka z czterech stron świata" Vanessy Lewis, to pięknie wydana książka kucharska dla dzieci, a w niej - mnóstwo przepisów na nietypowe dania.
  • Smaczne placki

    Smaczne placki

    Kto ich nie lubi? Cebula dodaje im wyjątkowego smaku. W przepisie na dziś - placki ziemniaczane.
  • Ziemniaczane z kiełkami fasoli

    Ziemniaczane z kiełkami fasoli

    Placki ziemniaczane nigdy się nie znudzą jeśli będziemy modyfikować przepis na nie.

Filmy - Placki ziemniaczane (10)

  • Placki ziemniaczane z gulaszem! Zawsze dobre!

    Do wykonania przepisu potrzebujesz: Składniki: • 500 g startych ziemniaków • 2 jajka • 150 g mąki ziemniaczanej • łyżka suszonego majeranku • 2 cebule • pół pęczka szczypiorku • 2 łyżki kwaśnej śmietany • 200 g mięsa wołowego mielonego • 2 papryki czerwone • marchewka • pietruszka • 150 g pieczarek • 200 ml oleju • 2 łyżki koncentratu • 250 g passaty pomidorowej • sól, pieprz • łyżka wędzonej papryki • łyżka słodkiej papryki • pół płatków chili Sposób przygotowania: Mięso mielone podsmażamy na złoty kolor. W osobnym garnku smażymy pokrojoną cebulę, startą marchewkę z pietruszką, paprykę oraz pieczarki przez 7 minut. Na koniec smażenia dodajemy wcześniej przygotowane mięso, suszone przyprawy, koncentrat pomidorowy i passatę. Całość dusimy 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Obrane ziemniaki ścieramy na tarce. Łączymy z jajkami, mąką, suszonym majerankiem i posiekaną cebulą. Solimy i pieprzymy. Placki smażymy na patelni z olejem, po 3 minuty z każdej strony. Gotowe placki ziemniaczane podajemy z gulaszem, kwaśną śmietaną oraz szczypiorkiem. Smacznego!
  • Mikołaj Rey na tropie najlepszych placków ziemniaczanych

    Mikołaj Rey postanowił poznać dziś ulubione przepisy na placki ziemniaczane kucharzy Dariusza Ciołka i Macieja Koźlakowskiego. Jakie rodzaje ziemniaków są najlepsze do smażenia? Czy receptury różnią się w zależności od regionu Polski? (Dzień Dobry TVN/x-news)
  • Przepisy na zapiekanki ziemniaczane

    Mikołaj Rey w kuchni programu zdradził, jak przygotować zapiekankę po piekarsku. Jakie rodzaje ziemniaków są najlepsze do smażenia? (Dzień Dobry TVN/x-news)
  • Placki ziemniaczane według przepisu Jana Kuronia

    13 listopada przypadł Dzień Placków Ziemniaczanych. Są one przysmakiem pojawiającym się w wielu domach. Jedni wolą jeść je na słodko z cukrem lub ze śmietaną, inni ich wytrawną wersję. Zabrał się za nie i Jan Kuroń, który przygotowywał w kuchni programu placki ziemniaczane na kilka sposobów. Jak zrobić sos do nich węgierski? (Dzień Dobry TVN/x-news)