pigwa

Artykuły - Pigwa (6)

  • Pigwa. Cierpkie źródło zdrowia

    Pigwa. Cierpkie źródło zdrowia

    ​Pigwa to wyjątkowo interesujący owoc. Twarda i kwaśna, jest idealnym składnikiem konfitur i kompotów. Sprawdza się świetnie jako dodatek do dań mięsnych.
  • SOS na świąteczne przejedzenie

    SOS na świąteczne przejedzenie

    Z uwagi na kształt owoce pigwy nazywane bywają cierpką gruszką, a ze względów smakowych zyskały miano polskiej cytryny. Są wyjątkowo odporne na zanieczyszczenia środowiska, co stanowi ich niepodważalny atut.
  • Wspaniały kwaśny owoc

    Wspaniały kwaśny owoc

    Pigwa to wyjątkowo interesujący owoc. Twarda i kwaśna, jest idealnym składnikiem konfitur i kompotów. Sprawdza się świetnie, jako dodatek do dań mięsnych.
  • Pigwa na gardło

    Pigwa na gardło

    W starożytnej Grecji była symbolem płodności. Młodzi przed ślubem musieli zjeść jej cierpki owoc, aby mogli liczyć na rychłe powiększenie rodziny. Sprawdź, jak możesz wykorzystać jej właściwości, by wspomóc zdrowie swoich pociech.
  • Likier pigwowy

    Likier pigwowy

    Wyjątkowo aromatyczny.
  • Dżem z owoców pigwy

    Dżem z owoców pigwy

    Dżem o niezwykłym aromacie.

Filmy - Pigwa (2)

  • Pigwa - owoc idealny na przeziębienie. Agnieszka Cegielska o jej witaminach i składnikach mineralnych

    Pigwa to idealny owoc na przeziębienie. Dla podkręcenia apetytu mamy powinny go dawać dzieciom niejadkom. Jakie przetwory można z niej zrobić? W „Dzień Dobry TVN” o tym niezwykle zdrowym owocu i jego właściwościach opowiedziała Agnieszka Cegielska. Jakie witaminy i składniki mineralne zawiera? (Dzień Dobry TVN/x-news)
  • Jak zrobić nalewkę z pigwy?

    Nalewka z pigwy to nie jest zwykły trunek, który można przygotować w domowym zaciszu. To również doskonały sposób na przygotowanie tradycyjnego, leczniczego napitku, który świetnie sprawdzi się podczas jesieni i zimy, gdy pogoda za oknem nie rozpieszcza! Zobaczcie, jak ją zrobić!