pieczeń

Artykuły - Pieczeń (28)

  • Szpikowana pieczeń

    Szpikowana pieczeń

    Soczysta pieczeń naszpikowana tłustą słoniną to kulinarny pewniak na obiad. Mięso można jeść również na zimno, jako dodatek do kanapek.
  • Pieczeń drobiowa z cukinią

    Pieczeń drobiowa z cukinią

    Możesz ją zaserwować zarówno na wyjątkowa okazję, jak i zwykły obiad. Świetnie sprawdzi się w czasie świąt wielkanocnych. Dodatek cukinii sprawi, że pieczeń będzie soczysta i wyjątkowo smaczna.
  • Pieczeń borowikowo-jaglana

    Pieczeń borowikowo-jaglana

    Pieczeń nadziana kaszą to ciekawa propozycja dla miłośników mięsa drobiowego, którzy szukają odmiany. Nadzienie można przygotować na trzy różne sposoby - każdy wariant smakuje wyśmienicie!
  • Pieczeń z fasolką, marchewką i ziołami

    Pieczeń z fasolką, marchewką i ziołami

    Żeby pieczeń po pokrojeniu na plastry miała ciekawy wygląd, można do niej włożyć np. gotowane warzywa, jajka, podroby czy parówki. Czasem dodajemy nawet owoce.
  • Domowa pieczeń (po 12. miesiącu)

    Domowa pieczeń (po 12. miesiącu)

    Taka pieczeń zrobisz szybko i bez wysiłku. Smakuję naprawdę wyjątkowo, na dodatek jest dietetyczna. Wypróbujcie koniecznie nasz przepis.
  • Pieczona cielęcina z serem żółtym

    Pieczona cielęcina z serem żółtym

    Nie masz pomysłu na obiad? Proponujemy pieczoną cielęcinę z żółtym serem. Smakuje wyśmienicie.
  • Pieczone orzechy

    Pieczone orzechy

    Zdrowsze niż czekolada czy cukierki!
  • Zupa z pieczonych pomidorów

    Zupa z pieczonych pomidorów

    Przepis na najsmaczniejszą zupę z pieczonych pomidorów. Warto sprawdzić ten przepis!
  • 3 sprawdzone sposoby na pyszną cukinię

    3 sprawdzone sposoby na pyszną cukinię

    Przedstawiamy zdrowe, pyszne i szybkie sposoby na dania z cukinii.
  • Borówka brusznica. Cud staropolskiej kuchni

    Borówka brusznica. Cud staropolskiej kuchni

    Borówka brusznica znalazła swoje zastosowanie w staropolskiej kuchni. Jednak najnowsze doniesienia naukowców mogą uczynić z niej nie tylko doskonały dodatek do dziczyzny, ale również składnik, który pozwala zachować smukłą sylwetkę.

Filmy - Pieczeń (10)

  • Pieczeń z mielonego indyka z kapustą

    Pieczeń z mielonego indyka z kapustą to tradycyjny przepis na specjalne okazje, który na pewno umili każdy duży, rodzinny obiad czy wizytę gości. Mielone mięso indycze doskonale nadaje się do przygotowania pieczeni, a dodatek kapusty sprawia, że danie jest niezwykle syte.
  • Przepis na pieczeń z czosnkiem

    Soczysta i aromatyczna pieczeń wieprzowa z czosnkiem jest idealnym pomysłem na niedzielny obiad. Banalny przepis na pieczeń z czosnkiem nie wymaga wielu przygotowań. To niezwykle sycące danie główne na pewno zaspokoi każdego głodomora.
  • Przepis na pieczeń w jabłecznej glazurze

    Pieczeń w jabłecznej glazurze to coś, co posmakuje każdemu. Pieczeń według tego przepisu jest bardzo sycąca i doskonale sprawdzi się w roli dania głównego. Jabłeczna glazura nadaje pieczeni charakterystyczny posmak, który podkreśla wyjątkowość tej potrawy.
  • Przepis na schab z sosem żurawinowym

    Nieco bardziej nowoczesna wersja tradycyjnego dania – schab z sosem żurawinowym to prawdziwa gratka na niedzielny obiad z rodziną. Sos żurawinowy w połączeniu z chudym schabem nadaje mięsu soczystego, lekko kwaśnego smaku. Samo przyrządzenie sosu żurawinowego nie jest trudne i zajmuje zaledwie kilka minut, dzięki czemu znany wszystkim schab zyskuje zupełnie nową odmianę.