parówki

Artykuły - Parówki (39)

  • Ostrzeżenie GIS. Groźna bakteria w parówkach z Biedronki

    Ostrzeżenie GIS. Groźna bakteria w parówkach z Biedronki

    W jednej z partii produktu "Parówki z szynki Kraina Wędlin Nature", wykryto bakterie Listeria monocytogenes, które mogą prowadzić do choroby zwanej listeriozą - ostrzega GIS.
  • Domowy hot dog na trzy sposoby

    Domowy hot dog na trzy sposoby

    Klasyka wśród przepisów na szybkie, ale sycące dania. Miękka bułka z parówką w sosie i dodatkami. Elastyczność formy sprawa, że każdy z nas może użyć do przygotowania dodatki, które lubi najbardziej! Domowe hot dogi będą nie tylko pyszne, ale i o wiele zdrowsze - w końcu będziemy mieć pewność, że kiełbaski są dobrej jakości. Oto nasze trzy sposoby na domowe hot dogi. Zachwycą nie tylko najmłodszych!
  • Najlepsze domowe hot-dogi

    Najlepsze domowe hot-dogi

    Ogórki kiszone lub konserwowe pokrój w plasterki.
  • Robert Makłowicz uczy, jak gotować parówki

    Robert Makłowicz uczy, jak gotować parówki

    Robert Makłowicz to polski kucharz, który od lat uczy Polaków, jak gotować. Jego wypowiedzi czasem są zaskakujące, jak ta o tym... jak gotować parówki. Okazuje się, że ludzie popełniają jeden błąd przygotowując to proste danie!
  • Parówki z jajkiem w kształcie serca

    Parówki z jajkiem w kształcie serca

    Jeżeli brakuje Ci już pomysłów na śniadanie, to ten przepis może wiele zmienić. Rano zazwyczaj nie mamy czasu na wyszukane dania, a to zrobisz w kilka minut!
  • Kotlety parówkowe

    Kotlety parówkowe

    Te kotleciki są nie tylko smaczne, ale też niedrogie i łatwe w przygotowaniu. Gwarantujemy, że nie tylko dzieci będą nimi zachwycone!
  • Parówki w cieście

    Parówki w cieście

    Parówki w domowym cieście spełniają warunki imprezowej przekąski doskonałej. Są szybkie i tanie w przygotowaniu, a za jednym zamachem można zrobić ich dużo.
  • Parówki z serem w cieście francuskim

    Parówki z serem w cieście francuskim

    Poszukujesz niskobudżetowej, szybkiej przekąski na imprezę ze znajomymi? Spróbuj parówek z serem w cieście francuskim. Przyrządzisz je błyskawicznie, a goście będą się zajadać aż miło.
  • Kolorowe risotto z parówkami

    Kolorowe risotto z parówkami

    Szybie danie w wersji dla najmłodszych. Kolorowe risotto to świetny sposób, aby przemycić trochę warzyw do jadłospisu dziecka.
  • Jak kupić dobre parówki?

    Jak kupić dobre parówki?

    Z badań wynika że około 70 proc. Polaków w wieku powyżej 15 lat sięga po parówki, dlatego warto wiedzieć, na co zwrócić uwagę przy ich zakupie. Dobre parówki i charakteryzują się dużą zawartością mięsa i tzw. krótkim składem.

Filmy - Parówki (4)

  • Parówki, jakich jeszcze nie jedliście. Sprawdźcie koniecznie

    Parówki, jakich nie jedliście. Doskonały smak, pełnych mięsa parówek z szynki podkreśli towarzystwo drożdżowego ciasta. Poznajcie przepis na wytrawną przekąskę, która przypadnie do gustu starszym, jak i młodszym smakoszom.
  • Parówki z serem w cieście francuskim

    Poszukujesz niskobudżetowej, szybkiej przekąski na imprezę ze znajomymi? Spróbuj parówek z serem w cieście francuskim. Błyskawiczne i ciepłe przekąski przyrządzisz już w kilka minut. Wystarczy owinąć parówki z serem ciastem francuskim i zapiec. Proste, prawda?
  • Przepis na japońskie bento

    Moda na Japonię trwa i nic nie wskazuje na to, byśmy przestali zajadać się sushi i zupą ramen. Najnowszym hitem kulinarnym z dalekiej Azji jest japońskie bento. Porwała cię dieta pudełkowa? W takim razie musisz spróbować japońskiego bento. Co się kryje pod tą tajemniczą nazwą? Przekonaj się sam!
  • Jolanta Tkaczyk: Wizerunek Magdy Gessler pasuje do bardziej wyrafinowanych produktów niż parówki

    Magda Gessler spotkała się z falą krytyki za promowanie parówek. Zdaniem dr Joanny Tkaczyk reklamowanie tego typu produktu nie było błędem wizerunkowym – restauratorka kojarzona jest bowiem głównie z kulinariami. Jej wizerunek pasuje jednak do bardziej wyrafinowanej kuchni. Magda Gessler założyła własną markę wędlin i mięs. Jej pierwszy produkt – parówki o nazwie Besos – trafił do sklepów na początku lutego. Na swoim profilu na Facebooku restauratorka stwierdziła, że parówki te są ratunkiem dla osób marzących o prawdziwych wędlinach. Od kilku tygodni Magda Gessler zajmuje się intensywną promocją swojej nowej marki, co spotyka się z krytyką ze strony internautów i niektórych mediów. – Każda gwiazda ma prawo sprzedawać swój wizerunek jak chce. Kwestia jest taka, czy lubimy panią Magdę Gessler, czy nie, bo to też często będzie przenoszone na produkt, którego ambasadorem staje się właśnie celebryta – mówi dr Jolanta Tkaczyk, specjalistka od marketingu z Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie. Zdaniem ekspertki osoby, które żywią sympatię w stosunku do Magdy Gessler prawdopodobnie uznają jej decyzję o promowaniu parówek za słuszną, a nawet kupią reklamowany przez nią produkt. W przekazie reklamowym i marketingowym niezwykle skuteczne jest wykorzystanie znanej osoby osobiście polecającej produkt. Osoba ta musi być jednak nie tylko popularna, ale także dopasowana do wizerunku promowanej marki. Pod tym względem Magda Gessler nie popełniła dużego błędu. – Magda Gessler kojarzy się z kuchnią, w związku z tym absolutnie miała prawo rozciągnąć swój wizerunek na artykuły spożywcze. Nie są to jakieś wyszukane specjały, być może bardziej by jej wizerunek odpowiadał do nieco bardziej wyrafinowanej kuchni, ale nie mogę jednoznacznie stwierdzić, że to było niedobre posunięcie – mówi dr Jolanta Tkaczyk. W ofercie marki Besos znalazły się dwa rodzaje parówek przygotowanych według recepty Magdy Gessler: klasyczne i randkowe.