parówki

Artykuły - Parówki (45)

  • Groźne bakterie w parówkach. GIS ostrzega

    Groźne bakterie w parówkach. GIS ostrzega

    Bakterie Listeria monocytogenes wykryto w parówkach z szynki Simply Food sprzedawanej przez firmę Madej Wróbel. Ostrzeżenie w tej sprawie wydał Główny Inspektor Sanitarny.
  • Parówki na cenzurowanym

    Parówki na cenzurowanym

    Chcemy dawać naszym dzieciom to, co najlepsze. Niestety, bywa, że nie wiemy, czym naprawdę karmimy swoje pociechy.
  • Organizacja konsumencka pyta: Gdzie się podziało 70 tys. ton MOM?

    Organizacja konsumencka pyta: Gdzie się podziało 70 tys. ton MOM?

    Organizacja Foodwatch obliczyła, że w Republice Federalnej Niemiec rokrocznie "rozpływa" się co najmniej 70 tys. ton najtańszego mięsa MOM, którego wykorzystanie nigdzie nie jest deklarowane.
  • Parówkowe wyznanie uczuć

    Parówkowe wyznanie uczuć

    Tomasz Obara, Artur Olszewski, Przemysław Śliwiński, Sebastian Bajon i Marcin Radziwoń, którzy na co dzień prowadzą wideobloga Spryciarze.pl, przygotowali w kuchni "Dzień dobry TVN" swoje wariacje na temat parówki. Na stole pojawiły się parówkowe owoce morza, corn dogi, parówkowe świderki i parówkowe wyznanie uczuć.
  • Owoce morza z parówki

    Owoce morza z parówki

    Tomasz Obara, Artur Olszewski, Przemysław Śliwiński, Sebastian Bajon i Marcin Radziwoń, którzy na co dzień prowadzą wideobloga Spryciarze.pl, przygotowali w kuchni "Dzień dobry TVN" swoje wariacje na temat parówki. Na stole pojawiły się, między innymi, parówkowe owoce morza. Parówkowe owoce morza 6 parówekżółty serczarny sezamsłomka do napojów
  • Parówkowe corn dogi

    Parówkowe corn dogi

    Dzieci uwielbiają parówki. W związku z tym Tomasz Obara, Artur Olszewski, Przemysław Śliwiński, Sebastian Bajon i Marcin Radziwoń, którzy na co dzień prowadzą wideobloga Spryciarze.pl, przygotowali w kuchni "Dzień dobry TVN" swoje wariacje na ich temat. Na stole pojawiły się, między innymi, parówkowe corn dogi. Corn dogi 12 parówekpół szklanki mąki pszennejćwierć szklanki mąki kukurydzianej2 łyżk
  • Katarzyna Bosacka sprawdza, ile jest mięsa w mięsie

    Katarzyna Bosacka sprawdza, ile jest mięsa w mięsie

    Katarzyna Bosacka sprawdziła w programie "Wiem, co jem i wiem, co kupuję", jakie wypełniacze żywności producenci dodają do mięs. - Wędliny w Polsce stają się coraz bardziej wegetariańskie - zaznaczyła. Bosacka ustaliła m.in. ile jest indyka w parówkach z indyka i jakie składniki imitują mięso. Dietetyk Małgorzata Kozłowska-Wojciechowska powiedziała natomiast, czy producenci rzeczywiście mają pozwolenie na dodawanie tzw. wypełniaczy do żywności.
  • Parówkowa awantura w "NaTemat", czyli jak Twitter się śmieje z projektu Lisa

    Parówkowa awantura w "NaTemat", czyli jak Twitter się śmieje z projektu Lisa

    Pierwszy dzień funkcjonowania długo zapowiadanego "polskiego Huffington Post" zdominowała parówkowa debata.
  • Śmiertelnie niebezpieczne parówki

    Śmiertelnie niebezpieczne parówki

    Jedna parówka dziennie może zwiększyć ryzyko raka trzustki o kilkanaście procent. Z badań szwedzkich naukowców wynika, że przetworzone mięso - boczek, kiełbasy czy właśnie parówki - mogą mieć wpływ na zapadalność na ten rzadki rodzaj nowotworu.

Filmy - Parówki (5)

  • Parówki z serem w cieście francuskim

    Poszukujesz niskobudżetowej, szybkiej przekąski na imprezę ze znajomymi? Spróbuj parówek z serem w cieście francuskim. Błyskawiczne i ciepłe przekąski przyrządzisz już w kilka minut. Wystarczy owinąć parówki z serem ciastem francuskim i zapiec. Proste, prawda?
  • Przepis na japońskie bento

    Moda na Japonię trwa i nic nie wskazuje na to, byśmy przestali zajadać się sushi i zupą ramen. Najnowszym hitem kulinarnym z dalekiej Azji jest japońskie bento. Porwała cię dieta pudełkowa? W takim razie musisz spróbować japońskiego bento. Co się kryje pod tą tajemniczą nazwą? Przekonaj się sam!
  • Jolanta Tkaczyk: Wizerunek Magdy Gessler pasuje do bardziej wyrafinowanych produktów niż parówki

    Magda Gessler spotkała się z falą krytyki za promowanie parówek. Zdaniem dr Joanny Tkaczyk reklamowanie tego typu produktu nie było błędem wizerunkowym – restauratorka kojarzona jest bowiem głównie z kulinariami. Jej wizerunek pasuje jednak do bardziej wyrafinowanej kuchni. Magda Gessler założyła własną markę wędlin i mięs. Jej pierwszy produkt – parówki o nazwie Besos – trafił do sklepów na początku lutego. Na swoim profilu na Facebooku restauratorka stwierdziła, że parówki te są ratunkiem dla osób marzących o prawdziwych wędlinach. Od kilku tygodni Magda Gessler zajmuje się intensywną promocją swojej nowej marki, co spotyka się z krytyką ze strony internautów i niektórych mediów. – Każda gwiazda ma prawo sprzedawać swój wizerunek jak chce. Kwestia jest taka, czy lubimy panią Magdę Gessler, czy nie, bo to też często będzie przenoszone na produkt, którego ambasadorem staje się właśnie celebryta – mówi dr Jolanta Tkaczyk, specjalistka od marketingu z Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie. Zdaniem ekspertki osoby, które żywią sympatię w stosunku do Magdy Gessler prawdopodobnie uznają jej decyzję o promowaniu parówek za słuszną, a nawet kupią reklamowany przez nią produkt. W przekazie reklamowym i marketingowym niezwykle skuteczne jest wykorzystanie znanej osoby osobiście polecającej produkt. Osoba ta musi być jednak nie tylko popularna, ale także dopasowana do wizerunku promowanej marki. Pod tym względem Magda Gessler nie popełniła dużego błędu. – Magda Gessler kojarzy się z kuchnią, w związku z tym absolutnie miała prawo rozciągnąć swój wizerunek na artykuły spożywcze. Nie są to jakieś wyszukane specjały, być może bardziej by jej wizerunek odpowiadał do nieco bardziej wyrafinowanej kuchni, ale nie mogę jednoznacznie stwierdzić, że to było niedobre posunięcie – mówi dr Jolanta Tkaczyk. W ofercie marki Besos znalazły się dwa rodzaje parówek przygotowanych według recepty Magdy Gessler: klasyczne i randkowe.
  • Cała prawda o parówkach!

    Niektórzy producenci w ogóle nie dodają mięsa do produkowanych przez siebie parówek. Skoro nie ma tam mięsa, co znajduje się w parówce?