papryka

Artykuły - Papryka (198)

  • Trzy kolory papryki

    Trzy kolory papryki

    Czerwona, zielona, żółta – którą wybieramy najczęściej? Trudno wskazać inne warzywo niż papryka, które mogłoby pochwalić się taką różnorodnością barw.
  • Zdrowe tajemnice ukryte w papryce

    Zdrowe tajemnice ukryte w papryce

    200 odmian, 5 podstawowych kolorów i całe mnóstwo witamin i substancji odżywczych – tak w skrócie opisać można paprykę – wartościowe, jednak często niedoceniane warzywo, zawierające ponad cztery razy więcej witaminy C niż cytryna. Dostępna w Polsce przez cały rok, stanowić może wartościowe oraz niezwykle smaczne uzupełnienie codziennej diety.
  • 3 fakty o papryce

    3 fakty o papryce

    Żółta, czerwona, zielona: papryki kuszą pięknymi kolorami i charakterystycznym smakiem. Najważniejsze jest to, że zawierają dużo cennych dla naszego zdrowia właściwości.
  • Dżem z papryki

    Dżem z papryki

    Oto przepis na dżem, który doskonale nadaje się mięs i wędlin. Możesz zrobić go z papryki żółtej, czerwonej lub zielonej. Z powodzeniem zastąpi ketchup i musztardę. Smacznego!
  • Kurczak z pesto w naleśniku

    Kurczak z pesto w naleśniku

    Najlepiej smakuje kurczak w naleśniku.
  • Trudna sytuacja na rynku papryki

    Trudna sytuacja na rynku papryki

    Czekają na ministra rolnictwa i liczą na dopłaty. Producenci papryki poprosili państwo o wsparcie. W przeciwnym razie ucierpią z powodu rosyjskiego embargo na polskie warzywa i owoce.
  • Papryki z serem feta i oliwkami

    Papryki z serem feta i oliwkami

    Faszerowana papryka to popularne letnie danie. Napełniona oliwkami i serem feta przypadnie do gustu najbardziej wybrednemu smakoszowi.
  • Papryka nadziewana kaszą

    Papryka nadziewana kaszą

    Możesz serwować ją jako przekąskę i jako samodzielne danie.
  • Szparagi i ziemniaki - świetne połączenie

    Szparagi i ziemniaki - świetne połączenie

    Zielone szparagi i młode ziemniaki, z tych dwóch składników wyczarujesz pyszną wiosenną sałatkę.
  • Egzotyczne przyprawy i ich oryginalne zastosowanie

    Egzotyczne przyprawy i ich oryginalne zastosowanie

    Goździki: Całe albo zmielone dodawaj do kawy, deserów. Kilka goździków wrzuconych do czerwonego barszczyku zaostrzy jego smak.

Filmy - Papryka (17)

  • Przepis na tartę z grzybami, brokułem i papryką

    Kochasz jesienne smaki? Sięgnij więc po danie kuchni francuskiej, czyli tartę z grzybami, brokułem i papryką. Choć potrawa wymaga przyrządzenia ciasta, to wcale nie jest trudna. Tartą z grzybami, brokułem i papryką najesz się na obiad, ale możesz ją zapakować również na lunch do pracy. Pożywna tarta z grzybami, brokułem i papryką powinna zagościć w menu każdego smakosza.
  • Papryka po węgiersku – prosty przepis

    Papryka jest węgierskim warzywem narodowym. Przyrządza się ją na ostro, marynuje i dodaje do większości potraw. Nasi bracia z południa opanowali tę sztukę do perfekcji. Na szczęście nie musisz jechać setki kilometrów, by delektować się papryką po węgiersku. Możesz ją zrobić we własnej kuchni! Dowiedz się z naszego przepisu, jak przyrządzić paprykę po węgiersku.
  • Szybka chorwacka przystawka z papryki

    Mamy dla ciebie pomysł na aromatyczną chorwacką przystawkę z papryki. Ten przysmak południowców naprawdę cię zaskoczy! Jeśli podczas wakacji na Bałkanach zakochałeś się w ich niezwykłej kuchni, to chorwacka przystawka z papryki też cię nie zawiedzie. Idealnie pasuje zarówno na uroczyste bankiety, jak i na zimowe wieczory przy kominku z lampką wina. Chorwacka przystawka z papryką po prostu smakuje wyśmienicie.
  • Przepis na gołąbki w papryce

    Znudziły ci się tradycyjne gołąbki? Przyrządź farsz w papryce! Gołąbki w papryce robi się dużo prościej niż te tradycyjne, gdyż nie trzeba ich zawijać w rwące się liście kapusty. Wystarczy nafaszerować paprykę i całość wstawić do piekarnika. Nic prostszego! Gołąbki w papryce mają szansę zagościć na stałe w twoim menu.