Nowe Technologie - owoce

Artykuły - Owoce (8)

  • Jedno jabłko ma nawet 100 mln bakterii

    Jedno jabłko ma nawet 100 mln bakterii

    Jabłka są jednymi z najchętniej spożywanych owoców na świecie. Nowe badania sugerują, że każde jabłko może zawierać nawet 100 mln bakterii. Nie wszystkie z nich są szkodliwe, ale trzeba być czujnym.
  • Wstrzyknęła sobie sok owocowy bezpośrednio do krwi i prawie umarła

    Wstrzyknęła sobie sok owocowy bezpośrednio do krwi i prawie umarła

    Nie warto wstrzykiwać sobie czegokolwiek do krwiobiegu bez konsultacji z lekarzem. Nie każdy o tym pamięta, a pewną kobietę doprowadziło na skraj śmierci.
  • Pomarańcze zmieniły kolor na fioletowy

    Pomarańcze zmieniły kolor na fioletowy

    Pewna Australijka podczas codziennych obowiązków zauważyła coś nietypowego. Resztki pomarańczy, które wyciągnęła dla jej 2-letniego syna dzień wcześniej, zmieniły kolor na fioletowy. Zaskoczona tym faktem postanowiła sprawdzić także obierki po owocu, które także zmieniły zabarwienie. Jak to możliwe?
  • Kobieta zmarła po zjedzeniu nasion granatu

    Kobieta zmarła po zjedzeniu nasion granatu

    Pewna Australijka zmarła po zakażeniu się wirusowym zapaleniem wątroby typu A przez zjedzenie skażonych mrożonych nasion owocu granatu. Jak do tego doszło?
  • Blender Philips Innergizer - rewolucja w miksowaniu

    Blender Philips Innergizer - rewolucja w miksowaniu

    Blender Philips Innergizer HR3868 to nowe urządzenie, które dzięki rewolucyjnej technologii uwalniania 97 proc. wartości odżywczych. Jego możliwości znacznie przekraczają jedynie miksowanie owoców i warzyw. Blender Innergizer w błyskawicznym tempie rozdrabnia nawet takie składniki jak: orzechy, nasiona i warzywa korzeniowe, aby wzbogacić przygotowywane napoje w dodatkowe wartości odżywcze.
  • Granaty zapobiegają starzeniu

    Granaty zapobiegają starzeniu

    Pokarmy bogate w związki polifenoli, katechin i antocyjanów zapobiegają starzeniu. Urolithin A (UA) jest ubocznym produktem chemicznym, produkowanym przez nasz organizm, kiedy spożywamy sok z granatu, truskawki lub orzechy włoskie, a badania wykazują, że jest to pierwszy w swojej klasie naturalny związek antystarzeniowy.
  • Fibroina zamiast lodówki

    Fibroina zamiast lodówki

    Naukowcy z Uniwersytetu Tufts znaleźli sposób na szybko psujące się produkty spożywcze. Wiele będzie można przechowywać całymi dniami poza lodówką – czytamy na łamach serwisu PopSci.
  • Jabłka z bąbelkami wkrótce w sprzedaży

    Jabłka z bąbelkami wkrótce w sprzedaży

    Szwajcarska firma Lubera stworzyła nowy gatunek jabłek, które musują w ustach podczas jedzenia.