InteriaTV - ogórki

Filmy - Ogórki (24)

  • W kuchni Beaty Kartowicz rządzą ogórki

    Lato w pełni, sezon na ogórki trwa w najlepsze. Co z nich zrobić? Pikle. Z miodem, musztardą, w curry, małosolne, a nawet na sucho. Sprawdzone przepisy przedstawia Beata Kartowicz. (Dzień Dobry TVN/x-news)
  • Iguana celebruje posiłek w postaci sałatki ogórkowej

    Autor nagrania jest właścicielem rożnych gatunków zwierząt. Wśród jego pupili znajdują się zarówno sowy jak i jaszczurki. Tym razem Andre postanowił uwiecznić swojego gada podczas leniwego spożywania ogórkowej sałatki. (STORYFUL/x-news)
  • Pierszy raz spróbował pikla. Jego rekacja?

    Rodzice nagrali reakcje dziecka na pierwszego pikla. Posmakowało mu?
  • Zwykłe ogórki zyskają dzięki temu wyjątkowe właściwości

    Sezon na ogórki gruntowe już się zaczyna, więc to dobry moment na przypomnienie, jak z tego niezbyt bogatego w substancje odżywcze, ale uwielbianego przez Polaków warzywa, zrobić naturalny probiotyk, prawdziwe superfood!
  • Arbuz z ogórkiem i orzechami - doskonała sałatka

    Sałatka z arbuzem w wersji wytrawnej - to nie żart! Soczysty, wyrazisty w smaku, a jednocześnie lekki i zdrowy arbuz to doskonała podstawa do każdej sałatki. Do naszej dodano włoskie orzechy, soczyste ogórki, a wszystko doprawiono mocną fetą i przyprawami - będziecie zaskoczeni tym smakiem. Idealnie sprawdza się zwłaszcza latem!
  • Jak ogórek, to tylko taki

    Tym razem nie banany, marchew czy śliwki, ale absurdów europejskiego prawa ciąg dalszy. Mogłoby się wydawać, że unijni urzędnicy mają sporo wolnego czasu, skoro najgłupsze pomysły traktują zupełnie poważnie... I tak oto przez wiele lat przepisy zabraniały konsumpcji… krzywych ogórków. Sprawa wyglądała dość poważnie, a rolnicy jak koszmaru obawiali się wyhodowania nieidealnych warzyw. Prawo klasyfikowało bowiem ogórki – te najbardziej proste były najlepsze, z kolei te nieco bardziej krzywe dostawały kategorię nie nadającą się do sprzedaży. Na szczęście przepis ten został już zniesiony. Do 2009 roku górki klasy "Ekstra" i klasy I musiały być dobrze rozwinięte, dobrze wykształcone i praktycznie proste, o maksymalnej wysokości łuku: 10 mm na każde 10 cm długości ogórka.
  • Pomysłowe krojenie ogórka

    Ogórek to jedno z tych warzyw, którego w sklepach przez cały rok jest pod dostatkiem. To też jeden z najpopularniejszych składników naszych kuchni, a nade wszystko - znakomity sposób na dekorowanie dań! Zobaczcie naszą propozycję, jak pomysłowo pokroić ogórka - wystarczy parę chwil, by wyczarować małe cudo!
  • Tradycyjny przepis na ogórki w occie

    Ogórki - wyborne warzywa, bez których kuchnia polska nie może się obejść! Doskonale nadają się do robienia przetworów - a można je robić na setki sposobów: od najpopularniejszych kiszonych, przez wersje słodkie, pikantne czy klasyczne - w occie. Właśnie na te ostatnie przygotowaliśmy poradnik dla wszystkich, który dopiero zaczynają swoją przygodę z przetworami z ogórków: oto tradycyjny przepis na ogórki w occie do słoików!
  • Przepis na zupę ze świeżych ogórków

    Zupa ze świeżych ogórków to ciągle zagadka w polskiej kuchni - jeśli zupa z ogórków, to klasyczna ogórkowa z kiszonych ogórków albo specjalnie przygotowanego wcześniej przecieru. Okazuje się jednak, że ze świeżych ogórków również można przygotować przepyszną, sycącą zupę - zobaczcie nasz przepis! W parę chwil wyczarujecie niesamowitą w smaku zupę, której smak pokochają wszyscy!
  • Ogórki na słodko - jak je zrobić?

    Ogórki, choć w większości składające się z wody, są doskonałym warzywem, które można przygotować na setki sposobów. Najpopularniejsze są przetwory - kiszone, w occie, jako główny składnik sałatek... Coraz chętniej wybieramy też ogórki przyrządzane na ostro - z mocnymi, pikantnymi przyprawami, a także ogórki... na słodko! Oto przepis właśnie na ogórki na słodko - z odrobiną cukru, marchewką i przyprawami dostarczą wam niesamowitych wrażeń smakowych!