ogórki

Artykuły - Ogórki (39)

  • PFR: Polska liderem w produkcji ogórków w UE

    PFR: Polska liderem w produkcji ogórków w UE

    Jak napisał na Twitterze Polski Fundusz Rozwoju, przytaczając dane Eurostatu, nasz kraj jest niedoścignionym liderem wśród krajów Unii Europejskiej w produkcji ogórków.
  • Sezon ogórkowy w pełni

    Sezon ogórkowy w pełni

    Ogórki doskonale nawadniają i gaszą pragnienie. Według naukowców temperatura wewnątrz warzywa jest aż o sześć stopni niższa w stosunku do temperatury powietrza. To wszystko sprawia, że ogórek powinien być obecny w naszym letnim menu.
  • Dla niejadka

    Dla niejadka

    Dobre są i kiszone, i małosolne. Warto jeść je dla zdrowia kilka razy w tygodniu.
  • Świeże ogórki

    Świeże ogórki

    W warzywniakach można kupić świeże nowalijki, wśród nich są ogórki. Sprawdź, czy warto je jeść.
  • Pora na ogórka z pola

    Pora na ogórka z pola

    W Polsce przetwarza się ponad 90 proc. zbiorów ogórka. A do przetworów najlepiej nadają się ogórki polowe z drugiej połowy sezonu. O fascynującej roślinie, jaką jest ogórek, opowiadają w rozmowie z PAP badaczki roślin warzywnych.
  • Polska drugim producentem ogórków w UE

    Polska drugim producentem ogórków w UE

    W 2014 roku łączne zbiory ogórków w krajach Unii Europejskiej wyniosły 2,781 milionów ton. Wśród czołowych producentów tych warzyw znajduje się również Polska.
  • Chrupcie ogórki!

    Chrupcie ogórki!

    W warzywniakach można kupić świeże nowalijki, wśród nich są ogórki. Sprawdź, czy warto je jeść.
  • Zrazy z bekonem, jajkiem i ogórkiem

    Zrazy z bekonem, jajkiem i ogórkiem

    Doskonałe na niedzielny obiad
  • Chłodnik z botwinką i ogórkami

    Chłodnik z botwinką i ogórkami

    Proponujemy przepis na pyszny chłodnik. Idealny na upalne dni.
  • Kiszone ogórki i pomidory

    Kiszone ogórki i pomidory

    Kiszenie to jeden z najzdrowszych sposobów przechowywania warzyw.

Filmy - Ogórki (24)