mrożonki

Artykuły - Mrożonki (21)

  • Zapiekanka z mrożonką

    Zapiekanka z mrożonką

    Prosty przepis na łatwą zapiekankę z mrożonych warzyw. Idealne danie na szybki obiad, kiedy nie masz czasu na większe zakupy i stanie przy garnkach w kuchni.
  • Fakty i mity o mrożonkach

    Fakty i mity o mrożonkach

    Eksperci przyznają, że w czasie mrożenia żywność traci od 10 do 30 proc. witamin. Jednak mrożenie pozostaje dalej jednym z najlepszych sposobów utrwalania żywności. Jakie są wady i zalety mrożonek.
  • Wszystko, co trzeba wiedzieć o mrożonkach

    Wszystko, co trzeba wiedzieć o mrożonkach

    Eksperci przyznają, że w czasie mrożenia żywność traci od 10 do 30 proc. witamin. Mimo to, mrożenie pozostaje jednym z najlepszych sposobów utrwalania żywności. Przedstawiamy wady i zalety mrożonek.
  • Dlaczego warto jeść mrożonki?

    Dlaczego warto jeść mrożonki?

    Często zapadasz na infekcje? Brak witamin i składników mineralnych uzupełnią mrożone owoce, warzywa i ryby.
  • Owoce z mrożonki

    Owoce z mrożonki

    Jakie mrożone owoce mogę podać dziecku po 8. miesiącu? W jaki sposób najlepiej je przygotować?
  • Owoce z mrożonki

    Owoce z mrożonki

    Jakie mrożone owoce mogę podać dziecku po 8. miesiącu? W jaki sposób najlepiej je przygotować?
  • UOKiK: Zaskakujące wyniki kontroli mrożonek

    UOKiK: Zaskakujące wyniki kontroli mrożonek

    Handel: Kupując mrożone ryby lub owoce morza, należy zwróć uwagę na ich jakość i termin spożycia. Ne wahaj się złożyć reklamacji nieudanych zakupów. Jak poinformował UOKiK na tym rynku jest wiele do zrobienia.
  • Zamrażanie i rozmrażanie – co można, a czego nie wolno

    Zamrażanie i rozmrażanie – co można, a czego nie wolno

    Czy bezwzględnie nie wolno ponownie zamrozić tego samego produktu? Czy istnieją jakieś wyjątki? Co się dzieje z rozmrożoną żywnością i jak sprawdzić, czy mrożonki były dobrze przechowywane?
  • Polska staje się silnym eksporterem owoców i mrożonek

    Polska staje się silnym eksporterem owoców i mrożonek

    Polska stała się największym na świecie eksporterem jabłek. Udało się nawet wyprzedzić dotychczasowego lidera, czyli Chiny. Naszym hitem eksportowym stają się również mrożonki.
  • Japonia: Ponad 1700 osób zatruło się mrożonkami

    Japonia: Ponad 1700 osób zatruło się mrożonkami

    W całej Japonii potwierdzono ponad 1700 przypadków zatruć u osób, które zjadły mrożone gotowe dania zanieczyszczone pestycydami - poinformowała w środę telewizja NHK. Wcześniej tego dnia informowano o ponad tysiącu skarg dotyczących zachorowań.

Filmy - Mrożonki (3)

  • Czy warto jeść mrożonki?

    Jakie są plusy, a jakie minusy mrożenia warzyw i owoców? Czy odmrożone produkty można jeszcze raz zamrozić? Wyjaśniła to dietetyczka Anna Radowicka. W listopadzie lepiej wybrać świeże truskawki czy te mrożone? (Dzień Dobry TVN/x-news)
  • Surykatki zajadające się mrożonymi przekąskami

    Kreatywni opiekunowie zwierząt z ZSL London Zoo znaleźli sprytny sposób na ochładzanie zwierząt podczas upałów. Zamrażają ich ulubione przekąski, więc mieszkańcy ogrodu muszą się natrudzić, by zjeść przysmaki. Najpierw nieufnie podchodzą do bryłek lodu, ale gdy zobaczą, że te się topią, z radością docierają do jedzenia, mając przy tym niezły ubaw. (STORYFUL/x-news)
  • Mrożonki zachowują dużo wartości odżywczych. Nie utrać ich podczas rozmrażania

    Mrożenie jest najlepszą formą długotrwałego przechowywania warzyw i owoców. Pod względem wartości odżywczych to mrożonki są najbardziej zbliżone do produktów świeżych. W trakcie mrożenia nie dodaje się soli, cukru, octu ani innych substancji konserwujących.