InteriaTV - mięso

Synonimy:
brak
Inne znaczenia:
Mięso (2017, reż. Julia Ducournau) ,

Filmy - Mięso (128)

  • Meetwurst, Blutwurst, Laeberkase. Co się pod tym kryje?

    Niemcy spożywają dwa razy więcej mięsa niż średnia światowa. Oprócz pełnego asortymentu świeżego i wędzonego mięsa, istnieją również inne fascynujące produkty: Meetwurst, Blutwurst, Laeberkase. Co się pod tym kryje? Zobacz kolejny odcinek z serii Meet the Germans.
  • Pyszne i polskie, czyli mięso na świątecznym stole

    W kuchni „Dzień Dobry TVN” dania z mięsa przygotowywał Tomasz Jakubiak. Zrobił m.in. bułę z udem kaczym, pieczone golonki z indyka i pierś z perliczki w sosie orzechowym. (Dzień Dobry TVN/x-news)
  • Pięć mitów na temat mięsa

    Mięso - wiele osób nie wyobraża sobie bez niego obiadu. Tak jak w przypadku wielu rzeczy, tak i wokół niego narosło wiele mitów. Czy rzeczywiście jest najlepszym źródłem białka i energii? (Agencja TVN/x-news) Zdjęcia pochodzą z bazy x-bank gallery.
  • Jakie mięso jest najzdrowsze dla dzieci?

    Jakie mięso jest najzdrowsze dla dzieci? Wyjaśniła to Anna Radowicka. - Mięso, które należy dzieciom podawać, to jest mięso lekkostrawne, czyli indyk, kurczak, cielęcina, królik – powiedziała dietetyk. Ile mięsa tygodniowo powinno jeść dziecko? (Dzień Dobry TVN/x-news)
  • Jak wybrać dobre mięso? "Filet z kurczaka powinien być jasnoróżowy"

    Pracownik Instytutu Żywienia Człowieka UPP, dietetyk dr hab. Joanna Bajerska oraz kucharz Jan Kuroń rozmawiali na temat dobrego mięsa. Jak wybrać produkt dobrej jakości? – Filet z kurczaka powinien być jasnoróżowy, a taki sam kolor powinien charakteryzować mięso wieprzowe i cielęcinę, ale pochodzące od młodych osobników – powiedziała Bajerska. Czy mięso jest drogie w Polsce? Czy cena przekłada się na jakość? (Dzień Dobry TVN/x-news)
  • Zdrowie na widelcu - Jak nas oszukują na mięsie?

    Dziś Anna Guzik przyjrzy się jednemu z podstawowych składników codziennej diety większości z nas. Bohaterem odcinka jest mięso. Sprawdźmy, ile jest mięsa w mięsie i jak wybierać to najlepszej jakości.
  • Czym uzupełnić białko w diecie, kiedy nie przepadamy za mięsem?

    Białko to podstawowy element budulcowy organizmu, szczególnie ważny dla ludzi chcących poprawić sylwetkę. Aby dieta była zbilansowana, posiłki w niej powinny składać się z węglowodanów, białka i tłuszczu. Najwięcej znajdziemy go w mięsie i rybach. Jednak białko to nie tylko drób, wołowina czy wieprzowina. Innym jego doskonałym źródłem są jajka, które możemy przyrządzić na wiele sposobów. Gdy produkty pochodzenia zwierzęcego nie wystarczą, warto sięgnąć po strączki. Do alternatywnych źródeł białka należą także sery, twarogi, jogurty, mleko. Dobra dieta powinna być urozmaicona i zbilansowana. (Agencja TVN/x-news) Zdjęcia pochodzą z x-bank gallery.
  • Jak to jest z tym mięsem - jeść czy nie jeść?

    Gościem w kawalerce Łukasza Jakóbiaka był Jakub Mauricz. Dietetyk opowiedział o produktach odzwierzęcych i o ich wpływie na ludzki organizm i samopoczucie. - Jakiś czas temu mówiono, że jajka są szkodliwe. To głupota - wyznał. - Jeśli nie chcemy jeść mięsa, musimy odpowiednio kompensować białko z innych produktów - dodał. (20m2 Łukasza/x-news)
  • Dlaczego warto ograniczyć mięso w diecie?

    Aktorka i wegetarianka Monika Mrozowska, dietetyk kliniczny Milena Nosek i biolog Łukasz Bożycki rozmawiali na temat ograniczenia spożycia mięsa. Co spowodowało, że Mrozowska została wegetarianką? Jak zadbamy o środowisko, gdy ograniczymy mięso w diecie? (Dzień Dobry TVN/ x-news)
  • Klientka znalazła robaki i spleśniałe mięso w zamówieniu

    Obrzydliwe! Klientka jednej z popularnych amerykańskich sieciówek w swoim zamówieniu na wynos znalazła… robaki i pleśń. Od razu przestrzegła mieszkańców, by sprawdzali jedzenie, które zamawiają. (STORYFUL/x-news)